""""

Militantele FEMEN, miÈ™care cunoscută pentru acÅ£iunile sale de protest inedite, au pătruns marÅ£i în curtea Parlamentului de la Kiev ÅŸi au protestat cu sânii goi, pentru a denunÅ£a proiectul privind prelungirea vârstei de pensionare.

Proiectul guvernamental de reformă a pensiilor, care trebuie adoptat în ultimă lectură joi, prevede îndeosebi creÅŸterea treptată a vârstei de pensionare de la 55 la 60 de ani pentru femei ÅŸi de la 60 la 62 de ani pentru bărbaÅ£i, pentru salariaÅ£ii din sistemul public.

Trei tinere, cu coroane de flori pe cap, potrivit portului popular ucrainean, au trecut de gardul din fier forjat al intrării principale a Parlamentului de la Kiev ÅŸi s-au îndreptat spre mijlocul curÅ£ii. Îmbrăcate în pantaloni negri ÅŸi cu o mică vestă ce le acoperea braÅ£ele ÅŸi ceafa, femeile, cu sânii goi, au alergat prin curte prin faÅ£a poliÅ£iÅŸtilor, fluturând o bucată de pânză roÅŸie cum fac toreadorii în arenă, fiind rapid interpelate.

”AcÅ£iunea noastră vizează această reformă a brutelor. Oamenii nu vor supravieÅ£ui pur ÅŸi simplu până la vârsta pensionării”, striga o militantă a FEMEN.


Lasă un răspuns