Adrian Filer, fost adjunct al fostului şef al Poliţiei Hunedoara în perioada 1998-2005, şi oamenii de afaceri Florin Gheorghe Uscatu, fost finanţator al echipei de fotbal Corvinul 2005, şi Dorin Cupeţiu, au fost arestaţi preventiv în dosarul de evaziune fiscală cu prejudiciu de 1,8 milioane de euro.Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri dimineaţă, de Tribunalul Alba, instanţa a admis propunerile de arestare preventivă pentru 29 de zile făcute de procurorii DIICOT Alba Iulia pentru Adrian Filer, Gheorghe Uscatu şi Dorin Eugen Cupeţiu.

Potrivit sursei citate, Cupeţiu este acuzat de constituirea unui grup infracţional, complicitate la evaziune fiscală, delapidare, fals la legea contabilităţii, Filer este acuzat de sprijinire a unui grup infracţional nestructurat, evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscală, iar Uscatu a fost arestat pentru sprijinire a unui grup infracţional şi evaziune fiscală.

Hotărârea Tribunalului Alba nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în termen de 24 de ore de la pronunţare.

Adrian Filer a fost adjunct al fostului şef al Poliţiei municipiului Hunedoara în perioada 1998 – 2005, iar după ce s-a pensionat a devenit administratorul unei societăţi care deţine şi un centru de colectare a fierului vechi în timp ce Florin Gheorghe Uscatu este fost finanţator al echipei de fotbal de liga a II-a Corvinul 2005.

Potrivit anchetatorilor, Adrian Filer şi Gheorghe Uscatu ar fi fost implicaţi, alături de omul de afaceri Dorin Eugen Cupeţiu, într-o amplă afacere de achiziţionare, prin cesiune, a mai multor societăţi comerciale pe care le-au utilizat pentru derularea de achiziţii intracomunitare, prin interpunerea lor în relaţiile comerciale dintre partenerii externi din Uniunea Europeană şi beneficiarii reali ai mărfurilor, respectiv societăţile comerciale administrate de către liderii grupării, din municipiul Hunedoara. Beneficiarul ar fi fost Cupeţiu, susţin sursele citate.

 

Cititi mai mult pe : http://www.mediafax.ro/social/fost-adjunct-in-politia-hunedoara-arestat-in-cazul-de-evaziune-cu-prejudiciu-de-1-8-milioane-euro-10185833

Sursa : http://www.mediafax.ro

 

 

Lasă un răspuns