Al doilea weekend #FITSonline continuă cu spectacolele „Măsură pentru Măsură”, în regia lui Declan Donnellan, produs de Cheek by Jowl & Moscow Pushkin Drama Theatre, şi „If At All”, coregrafia Rami Be’er, producţie a Kibbutz Contemporary Dance Company. Tot în acest weekend, vor avea loc „Therme Forum. Teatru şi Arhitectură – Cultura şi identitatea oraşului” dar şi o conferinţă specială cu artistul vizual şi teatral Robert Wilson.

Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu ediţia specială #online „Puterea de a crede / Empowered”, continuă în acest weekend cu o serie de spectacole şi evenimente de excepţie.

Teatru, dans, spectacole de stradă, muzică şi conferinţe speciale cu invitaţi de marcă, pot fi urmărite pe site-ul FITS şi pagina de Facebook FITS. Festivalul continuă până duminică, 21 iunie 2020.

Sâmbătă, de la ora 14.30, a fost programat Therme Forum. Teatru şi Arhitectură – Cultura şi identitatea oraşului, economie şi bunăstare socială. O discuţie cu Astrid Cora Fodor, Primarul Municipiului Sibiu, Constantin Chiriac, preşedintele Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, şi Robert Hanea, preşedinte şi CEO al Therme Group cu privire la rolul pe care îl joacă cultura în conturarea oraşului Sibiu şi o perspectivă asupra dezvoltării viitoare.

Sâmbătă, de la ora 20.05, va fi difuzat spectacolul „Măsură pentru Măsură”, regia Declan Donnellan, producţie Cheek by Jowl & Moscow Pushkin Drama Theatre.

Printr-o combinaţie de umor şi gravitate, Shakespeare tranşează natura guvernării, a iubirii şi a dreptăţii, ridicând întrebări tulburătoare despre modul cum suntem conduşi şi explorând „relaţiile complexe dintre cei aflaţi la putere şi cetăţenii de rând” (Kristina Matvienko).

Spectacolul „Măsură pentru măsură” a fost nominalizat pentru cinci premii Masca de aur, printre care Cea mai bună producţie de mari dimensiuni şi Cel mai bun regizor (Declan Donnellan).

Apreciat la Moscova drept „un tablou izbitor al Rusiei contemporane” (Novaya Gazeta), „Măsură pentru măsură”, creat de Cheek by Jowl, este „un adevărat thriller, ce ajunge la inimile tuturor spectatorilor” (Mir 24) printr-o „serie de scene spectaculoase ce se succed rapid” (Teatral).

Duminică, la ora 11.00, Octavian Saiu va dialoga cu artistul Robert Wilson.

Născut în Waco, Texas, Robert Wilson este unul dintre cei mai cunoscuţi artişti vizuali şi de teatru. Spectacolele sale neconvenţionale conţin o varietate largă de mijloace artistice, inclusiv dans, mişcare, lumini, sculptură, muzică şi text. Imaginile create de el au o estetică impresionantă şi încărcătură emoţională, iar producţiile lui au câştigat aprecierea publicului şi a criticilor din toată lumea. Acesta şi-a pus amprenta şi pe opere precum: „Ultima bandă a lui Krapp” de Beckett, „Opera de trei parale” de Brecht/Weill, „Pelléas et Melisande” de Debussy, „Faust” de Goethe, „Odiseea” lui Homer, „Fabule” de Jean de la Fontaine, „Madama Butterfly” de Puccini şi „La Traviata” de Verdi.

Wilson a primit multe premii de excelenţă, inclusiv o nominalizare la Premiile Pulitzer, două Premii Ubu, Leul de aur la Bienala de la Veneţia şi un Premiu Olivier. A fost ales membru al Academiei de Litere şi Arte din America, precum şi al Academiei de Arte din Germania, primind titlul de Doctor honoris causa de opt ori. A fost numit Comandant al Ordinului literelor şi artelor (2003) şi în 2014, Ofiţer al Legiunii de onoare a Republicii Franceze, precum şi Ofiţer al Ordinului de merit al Republicii Federale Germane.

„If At All”, coregrafia Rami Be’er

Tot duminică, de la ora 18.05, Kibbutz Contemporary Dance Company prezintă „If At All”, coregrafia Rami Be’er.
Un spectacol emoţionant având la bază linii circulare metaforice şi abstracte, mergând dinspre forme închise spre structuri deschise. Spaţiul fizic în mişcare, construit pe o serie de evenimente alcătuite din relaţii interpersonale diferite şi în continuă schimbare. „Un spectacol plin de forţă şi de emoţie… O capodoperă puternică, o punere în scenă extrem de încrezătoare…”, aprecia The Jerusalem Post.

Spectacolele şi evenimentele din cadrul ediţiei speciale #FITSonline sunt difuzate gratuit, în limbile română şi engleză, exclusiv pe site-ul festivalului www.sibfest.ro/fits-online şi pe pagina de Facebook FITS, în limba română.

Pe site, spectacolele sunt transmise şi în reluare, în fiecare seară, după încheierea premierelor. Pe pagina de Facebook sunt difuzate doar premierele, conform programului de pe site.

Spectatorii care întâmpină probleme în accesarea online a transmisiunilor din cadrul festivalului au la dispoziţie un info call #FITSonline, apelabil în fiecare zi de festival, între orele 9.:00 şi 00.00, la numărul de telefon 0728 048 830.

About Post Author

Lasă un răspuns