Filmul "Piatra tare", de Georgios Georgopoulos, a fost desemnat cel mai bun lungmetraj din competitie la cea de-a opta editie a Romania International Film Festival (Ro-IFF).Juriul Ro-IFF a ales drept castigator pentru competitiile de lungmetraje – CineBlackSea si Woman in Cinema – filmul "Piatra tare/ Tungsten" (Grecia, 2011), in regia lui Georgios Georgopoulos. Juriul international a apreciat ca acest film reprezinta "o combinatie foarte buna de regie, scenaristica, montaj si actorie excelente".

Premiul special al juriului a fost obtinut de "Siberia, dragostea mea/ Siberia, Monamour" (Rusia, 2011), regizat de Slava Ross si selectionat in competitia CineBlackSea. "Acest film ne prezinta viata grea si complicata a oamenilor din Siberia, prin imagini de exceptie, ce reflecta maretia acelor locuri de o rara frumusete, intr-o poveste bine conturata, cu o regie de exceptie, o poveste despre relatiile dintre noua si vechea generatie", si-au motivat optiunea membrii juriului.

Cel mai bun regizor al competitiei CineBlackSea a fost desemnat cineastul azer Murad Ibragimbekov, pentrul filmul sau "Nu a existat vreodata vreun frate mai bun/I ne bylo lucse brata", o coproductie Azerbaidjan/ Rusia/ Bulgaria din 2011 – "un amestec de vechi si noi tehnici cinematografice, cu imagini frumoase si o linie narativa inedita si creativa", in opinia juriului international. In aceeasi sectiune, premiul special al juriului i-a revenit cineastului grec Menelaos Karamaghiolis, pentru filmul sau "J.A.C.E." – o coproductie Grecia/ Portugalia/ Turcia/ Olanda/ Republica Macedonia din 2011.

Cititi mai multe pe : http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/LifeStar/233833/filmul-piatra-tare-a-primit-trofeul-ro-iff-2012.html

Sursa : http://www.9am.ro

 

About Post Author

Lasă un răspuns