Ştefan Bănică Jr., Alina Eremia şi Corina Chiriac vor susţine recitaluri la Festivalul Internaţional de Muzică Uşoară „George Grigoriu” de la Brăila, care are în joc premii în valoare de 10.000 de euro, potrivit datelor făcute publice de Centrul de Creaţie Brăila.

Înscrierea la preselecţii s-a încheiat pe 29 martie, lista celor 24 concurenţi admişi în concurs urmând să fie publicată pe site-urile Festivalului George Grigoriu www.festival-george-grigoriu.ro şi al Consiliului Judeţean Brăila în data de 5 aprilie.

Concursul se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 16 – 30 ani împliniţi până la data preselecţiei şi se desfăşoară cu acompaniament orchestral (live), iar preselecţia se va efectua în baza dosarului de înscriere transmis prin e-mail la adresa instituţiei – festival.braila@gmail.com.

„Festivalul concurs are drept scop promovarea muzicii uşoare autentice, afirmarea şi lansarea tinerelor voci, stimularea valorilor interpretative în vederea plasării lor în elita muzicii uşoare româneşti şi internaţionale. Festivalul se desfăşoară sub semnul numelui celui înscris în Cartea de Aur a muzicii uşoare româneşti, George Grigoriu. Festivalul se desfăşoară pe două secţiuni: concurs şi recitaluri susţinute de artişti prestigioşi ai genului”, se arată într-un comunicat făcut public de Centrul de Creaţie Brăila.

Trofeul Festivalului „George Grigoriu’ este în valoare de 4.000 de euro, Premiul I valorează 2.000 de euro, Premiul al II-lea – 1.500 de euro, iar Premiul al III-lea – 1.00 de euro. Se vor mai acorda şi trei menţiuni, fiecare a câte 500 de euro.

Fiecare concurent va avea pregătite pentru concurs două piese de muzică uşoară din repertoriul românesc consacrat din care una din creaţia compozitorului George Grigoriu. Nu sunt admise compoziţii proprii.

Festivalul Internaţional de Muzică Uşoară „George Grigoriu” este programat în perioada 12-14 mai şi este organizat de Consiliul Judeţean Brăila, Centrul de Creaţie, Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România, Societatea Română de Radiodifuziune.

Festivalul „George Grigoriu”, ajuns la a XVIII-a ediţie, atrage an de an la Brăila tineri pasionaţi de muzică uşoară, dornici să se afirme la un festival care devine din ce în ce mai cunoscut şi apreciat.

Festivalul s-a născut la Brăila, în anul 2005, în memoria cunoscutului compozitor George Grigoriu, iar din 2009 a devenit internaţional.

About Post Author

Lasă un răspuns