Guvernul Ungariei a anunţat joi că evenimentele la care participă mai mult de 500 de persoane nu vor putea fi organizate până în data de 15 august, o decizie ce determină anularea mai multor festivaluri internaţionale care au loc în această ţară şi care atrag de obicei sute de mii de vizitatori, informează Reuters.

Prim-ministrul Viktor Orban a spus că unele dintre restricţiile impuse cu scopul de a limita răspândirea noului coronavirus vor fi ridicate începând de săptămâna viitoare, când magazinele şi terasele restaurantelor vor putea să se redeschidă fără limite orare.

Restricţiile existente în Budapesta vor fi menţinute pentru o perioadă în capitala Ungariei, care a raportat cel mai mare număr de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 şi de decese.

Anunţul de joi a pus capăt săptămânilor de incertitudini ce planau asupra celor mai mari festivaluri muzicale organizate în Ungaria, care au anunţat, unele după altele, că îşi anulează ediţiile programate în 2020.

Printre evenimentele anulate se află şi Sziget, cel mai mare festival din Ungaria, organizat la începutul lunii august şi care atrage de obicei în fiecare an aproape o jumătate de milion de vizitatori. Organizatorii de la Sziget administrează şi alte festivaluri de calibru, precum VOLT şi Balaton Sound, în luna iulie, care au fost de asemenea anulate.

„Pentru moment, suntem infinit de trişti” că Festivalul de la Sziget nu va avea loc pentru prima dată în istoria sa de 27 de ani, a declarat principalul organizator al evenimentului, Tamas Kadar. El a mai spus că această situaţie fără precedent va afecta profund economia ungară şi ameninţă multe locuri de muncă.

Organizatorii de la Sziget semnaseră contracte cu artişti de renume, precum Calvin Harris, Dua Lipa şi Kings Of Leon, pentru a susţine concerte la ediţia din acest an şi au cerut persoanelor care au cumpărat deja bilete să le considere o investiţie pentru ediţia din 2021, adăugând că analizează şi posibilitatea unei eventuale rambursări a contravalorii acestora.

Multe alte festivaluri din Ungaria, precum Ozora – dedicat pasionaţilor de muzică goa -, nu vor avea loc în acest an.

Şcolile din Ungaria vor rămâne închise până la sfârşitul lunii mai, a anunţat Gergely Gulyas, şeful de cabinet al prim-ministrului Viktor Orban, într-o conferinţă de presă, adăugând că examenele de absolvire vor fi organizate pe plan naţional cu ajutorul unor măsuri de precauţie excepţionale începând de luni pentru zecile de mii de elevi din ciclul gimnazial.

Ungaria a raportat 2.775 de cazuri de COVID-19, maladia cauzată de noul coronavirus, din care 70% au fost semnalate în Budapesta. Din totalul cazurilor confirmate, 312 de persoane au murit.

About Post Author

Lasă un răspuns