Grupul McLaren este pregătit să investească un miliard de dolari pentru dezvoltarea È™i promovarea unei game de 13 modele, în următorii ani, cu intenÈ›ia de a deveni producătorul numărul unu de autoturisme supersport, peste Ferrari È™i Lamborghini.

"Supermodelul 

McLaren vrea să îngroape Ferrari È™i Lamborghini cu un miliard de dolari.

Producătorul actualului supermodel MP4-12C È™i al celebrului McLaren F1 – cel mai rapid È™i mai scump autoturism de stradă al anilor ’90 – intenÈ›ionează să investească această sumă colosală de bani, pentru a pune capăt supremaÈ›iei italiene în acest segment de elită, informează ”Boomberg”.

Miliardul de dolari va fi cheltuit, în următorii ani, pentru dezvoltarea È™i promovarea unei game de 13 modele, a precizat Antony Sheriff, directorul executiv McLaren, într-un interviu televizat.
Oficialii McLaren Automotive – firma producătoare de automobile de stradă înrudită cu echipa de Formula 1 care asamblează monoposturile McLaren – nu au clarificat însă dacă dispun de aceÈ™ti bani sau dacă eventualele surse de finanÈ›are există la acest moment.

Coupe-ul supersportiv McLaren MP4-12C, model din stirpea unor Ferrari 458 Italia sai Lamborghini Gallardo LP560-4, costă aproximativ 200.000 de euro.

PreÈ›ul nu i-a speriat pe cei 2.000 de clienÈ›i care au comandat deja un MP4-12C. În acest moment, orice nou doritor ar trebui să aÈ™tepte doi ani pentru livrarea maÈ™inii, susÈ›ine ”Bloomberg”.

Supermodelul britanic are un șasiu fabricat din fibră de carbon și un motor V8 twin-turbo de 3.8 litri care dezvoltă 592 de cai-putere. Transmisia, la puntea spate, este asigurată de o cutie automată cu dublu ambreiaj și 7+1 trepte.

McLaren susÈ›ine că MP4-12C este capabil să accelereze de la zero la 200 km/h în mai puÈ›in de zece secunde È™i să frâneze de la 100 la 0 km/h în numai 30 de metri! Sprintul ”clasic” 0-100 km/h este realizat în circa 3,5 secunde.

Lasă un răspuns