"foto

 

Mai multe femei din Arabia Saudită vor  o schimbare a legilor nescrise islamice, în care drepturile lor sunt aproape de zero. Ele au demarat o campanie pentru a fi lăsate să conducă maÅŸina, numită "Women2drive".

 DeÅŸi nu există vreo lege scrisă care să interzică femeile la volan, edictele religioase sunt interpretate adesea ca o prohibiÅ£ie. Potrivit acestor legi, femeile nu au voie nici să-ÅŸi deschidă vreun cont la bancă, nici să obÅ£ină paÅŸaport ÅŸi nici chiar să meargă la ÅŸcoală dacă nu este însoÅ£ită de un gardian bărbat, potrivit CNN.

"Este în dezavantajul nostru. Este ceva ceea ce noi vrem să facem ÅŸi sperăm că vom reuÅŸi", a declarat Sulafa Kurdi, care trăieÅŸte în prezent în SUA ÅŸi ÅŸi-a luat carnetul la 18 ani.

Ceea ce le-au făcut pe femei să ia atitudine este următorul incident, care a umplut paharul răbdării. Autorităţile au oprit-o, la 21 mai, pe Manal al Sharif (32 de ani) care conducea o maÅŸină ÅŸi a fost închisă pentru o săptămână. Ea a declarat apoi că a fost forÅ£ată să semneze o declaraÅ£ie prin care promitea că nu mai conduce niciodată.

În semn de solidaritate, dar ÅŸi sătule de asemenea represiuni, femeile au deschis campania "Women2drive", cu sloganul "Toate suntem Manal Sharif".

sursa: click


About Post Author

Lasă un răspuns