Postul de televiziune american Fox a anuntat ca va continua productia serialului animat "Familia Simpson" pentru inca doua sezoane.

 
"Fox a reinnoit contractul pentru "Familia Simpson", cel mai longeviv serial de comedie din istoria televiziunii, pentru un incredibil al 24-lea sezon, ce va fi urmat de un al 25-lea", se afirma in comunicatul emis de postul Fox.

 

Postul american, care face parte din grupul News Corp., anuntase ca nu va putea sa prelungeasca productia serialului "Familia Simpson" fara o reducere de 45% a salariilor acordate actorilor care asigura vocile personajelor din serial.

 

In comunicatul emis vineri, postul american nu a precizat in ce maniera a fost rezolvat litigiul cu actorii din distributia serialului. Actorii au anuntat in aceasta saptamana ca sunt de acord cu o reducere a salariilor de circa 30%, in schimbul unui mic procent din profiturile uriase aduse de serial (care se ridica la cateva miliarde de dolari) din vinderea drepturilor de televizare pe plan international si din comercializarea marcii Simpson – vanzari de articole vestimentare, timbre, DVD-uri, incasari aduse de un lungmetraj si a unui joc video.

 

"Familia Simpson", desi nu mai are audienta de altadata, a ramas punctul central din programul de duminica seara al postului Fox, fiind ales pentru a fi difuzat in primetime, la ora 20.00, in defavoarea altor doua seriale foarte populare, "Family Guy" si "American Dad".

 

"Familia Simpson", show creat de Matt Groening, a castigat 27 de premii Emmy si este cel mai longeviv serial de desene animate difuzat in prime time in SUA. De la lansarea lui, in 1989, "Familia Simpson" a avut o serie de invitati speciali, precum Paul McCartney si Elizabeth Taylor, care si-au imprumutat vocea unor personaje din serial.

 

Serialul "Familia Simpson" a introdus expresia "D’oh!" in Oxford English Dictionary, iar membrii indragitei familii au o stea pe Hollywood Walk of Fame.

 

Sursa: realitatea.net

 

Lasă un răspuns