Incantatoarea cantareata de muzica fado, ANA MOURA, trimite un mesaj video fanilor din Romania, pe care ii invita sa asculte piese de pe ultimul sau album!

    Mesajul il puteti vedea aici:

                Celebra Ana Moura va concerta pe 27 februarie, la Sala Palatului din Bucuresti si la Cluj, pe 28 februarie, la Sala Polivalenta, eveniment cu incepere tot de la ora 20.00.

          Ana Moura, la ora actuala cea mai iubita solista de muzica fado, premiata in 2008 cu doua distinctii Amalia Rodriguez la categoria "cea mai bună interpreta" si anul trecut pentru "Desfado", la categoria “cel mai bun album”, Ana Moura revine in Bucuresti cu un suflu proaspat, combinand perfect piesele fado cu influentele pop music.

          Aceasta va interpreta si cantece de pe noua creatie “Moura”, dar si compozitii deja cunoscute de publicul roman, precum Leva-me aos Fados, Até ao Verão sau O Fado da Procura.

          Fado, muzica emblema a Portulagiei, a cucerit o lume intreaga, devenind apropiata si de inima romanilor.

    Biletele se gasesc la urmatoarele categorii de preturi:

• Categoria I – 199 lei

• Categoria II – 99 lei

Acestea sunt disponibile online pe:

• bilet.ro si prin reteaua Tui Travel si Teatrul National

 
     

DESPRE ANA MOURA

    Ana Moura s-a nascut in orasul Santarem din Portugalia, in anul 1979, intr-o familie de muzicieni. La doar 6 ani a interpretat primul cantec fado, "Cavalo Ruco”.

    La vârsta de 14 ani, Ana s-a înscris la Academia dos Amadores de Musica pentru a-si definitiva studiile liceale, umrand rapid sa-si formeze prima ei trupa.

    Muzica fado nu a fost punctul ei maxim de interes, cu toate ca vocea profunda si placuta te ducea cu gandul la acest gen muzical.

   Dar dupa cateva experiente muzicale nefinalizate pe zona de pop-rock, Ana Moura a fost descoperita de chitaristul Antonio Parreira, prezentand-o unor case de discuri ce se ocupau de muzica fado Maria da Fe, coproprietar al casei de discuri Senhor Vinho, a reprezentat in viata Anei Moura punctul de lansare catre fado.

    Au urmat "Guarda-me a vida na Mao" (2003) şi "Aconteceu" (2004), produse de Jorge Fernando, Ana Moura devenind una dintre cele mai apreciate artiste in intreaga lume.

    Foarte important de precizat ca Ana Moura a fost rapid remarcata de multi artisti precum The Rolling Stones, inregistrand cu acestia "Brown Sugar" si "No Expectation", totodata si de Prince, invitand-o sa cante la festivalul Super Bock Super Rock.

    Impreuna au interpretat in portugheza piesele "Walk in Sand" si "Vou Dar de Beber a Dor".

    Succesul de rasunet l-a adus materialul din 2005 "Para Alem da Saudade", castigand premiul "Amalia Rodrigues".

   "Leva-me aos Fados", aparut in 2009, artista isi consolideaza statutul de cantareata fado

Cel de-al cincilea album “Desfado”, produs de Larry Klein si lansat pe 12 noiembrie 2012 a debutat pe locul 2 in topurile din Portugalia si ajunge in fruntea clasamentului la jumatatea lunii iunie 2013.

   Albumul dublu platinat de catre asociatia Portuguese Phonographic Association.

Discografie

• Guarda-me a vida na mão (2003)

• Aconteceu (2004)

• Para Além da Saudade (2007)

• Coliseu (live DVD) (2008)

• Leva-me aos Fados (2009)

• Desfado (2012)

• Moura (2015)

About Post Author

Lasă un răspuns