Celebra cantareata de muzica fado Ana Maoura, care va concerta pe 27 februarie 2016, de la Sala Palatului din Bucuresti, are de ieri site-ul propriu pentru evenimentul din Bucuresti.

        http://www.ana-moura.ro/.

     Asadar va invitam alaturi de oprintesa muzicii, ANA MOURA, eveniment ce face parte din turneul de lansare al noului album al artistei ce se intituleaza simplu: “Moura” si care a fost lansat la finalul lunii noiembrie, in 2015.

     Declarat dej cu Aur in Portugalia, te pregatim pentru cel mai rasunator eveniment fado din Bucuresti. De asemenea, interpreta ANA MOURA va sustine un show si la Cluj, pe 28 februarie, la Sala Polivalenta, concert cu incepere de la ora 20.00.

     Ana Moura, la ora actuala cea mai iubita solista de muzica fado, premiata in 2008 cu doua distinctii Amalia Rodriguez la categoria "cea mai bună interpreta" si anul trecut pentru "Desfado", la categoria “cel mai bun album”, Ana Moura revine in Bucuresti cu un suflu proaspat, combinand perfect piesele fado cu influentele pop music.

     Aceasta va interpreta si cantece de pe noua creatie “Moura”, dar si compozitii deja cunoscute de publicul roman, precum Leva-me aos Fados, Até ao Verão sau O Fado da Procura. Fado, muzica emblema a Portulagiei, a cucerit o lume intreaga si, de asemenea, a devenit apropiata de inima romanilor.

     Biletele se gasesc la urmatoarele categorii de preturi:

Categoria I – 199 lei

Categoria II – 99 lei

Categoria III – 59 lei

Acestea sunt disponibile online pe:

• bilet.ro si prin reteaua Tui Travel si Teatrul National

DESPRE ANA MOURA

      Ana Moura s-a nascut in orasul Santarem din Portugalia, in anul 1979, intr-o familie de muzicieni.

      La doar 6 ani a interpretat primul cantec fado, "Cavalo Ruco”. La vârsta de 14 ani, Ana s-a înscris la Academia dos Amadores de Musica pentru a-si definitiva studiile liceale, umrand rapid sa-si formeze prima ei trupa.

      Muzica fado nu a fost punctul ei maxim de interes, cu toate ca vocea profunda si placuta te ducea cu gandul la acest gen muzical. Dar dupa cateva experiente muzicale nefinalizate pe zona de pop-rock, Ana Moura a fost descoperita de chitaristul Antonio Parreira, prezentand-o unor case de discuri ce se ocupau de muzica fado Maria da Fe, coproprietar al casei de discuri Senhor Vinho, a reprezentat in viata Anei Moura punctul de lansare catre fado.

      Au urmat "Guarda-me a vida na Mao" (2003) şi "Aconteceu" (2004), produse de Jorge Fernando, Ana Moura devenind una dintre cele mai apreciate artiste in intreaga lume.

     Foarte important de precizat ca Ana Moura a fost rapid remarcata de multi artisti precum The Rolling Stones, inregistrand cu acestia "Brown Sugar" si "No Expectation", totodata si de Prince, invitand-o sa cante la festivalul Super Bock Super Rock.

      Impreuna au interpretat in portugheza piesele "Walk in Sand" si "Vou Dar de Beber a Dor". Succesul de rasunet l-a adus materialul din 2005 "Para Alem da Saudade", castigand premiul "Amalia Rodrigues".

  "Leva-me aos Fados", aparut in 2009, artista isi consolideaza statutul de cantareata fado Cel de-al cincilea album “Desfado”, produs de Larry Klein si lansat pe 12 noiembrie 2012 a debutat pe locul 2 in topurile din Portugalia si ajunge in fruntea clasamentului la jumatatea lunii iunie 2013.

     Albumul dublu platinat de catre asociatia Portuguese Phonographic Association.

  Discografie

• Guarda-me a vida na mão (2003)

• Aconteceu (2004)

• Para Além da Saudade (2007)

• Coliseu (live DVD) (2008)

• Leva-me aos Fados (2009)

• Desfado (2012)

• Moura (2015)

About Post Author

Lasă un răspuns