Stresul, alcoolul, lipsa somnului, depresia sunt printre factorii responsabi de scăderea apetitul sexual, potrivit unei analize prezentate de evz.ro.

BărbaÅ£ii nu se gândesc la sex la fiecare ÅŸase secunde, potrivit unui studiu.

Atunci când partenerul/a de viață nu mai este interesat de relaÈ›ia sexuală, nu înseamnă neapărat că v-a găsit un înlocuitor. Scăderea libidoului poate fi determinată de factori externi, precum stresul, alcoolul, lipsa somnului È™i chiar apariÈ›ia unui copil. SpecialiÈ™tii detaliază opt motive care disturbă viaÅ£a de cuplu ÅŸi pot fi responsabile de diminuarea interesului pentru sex. 

1. Stresul

Stresul de la serviciu, dar ÅŸi problemele cu banii pot scădea libidoul. „Stresul are o acÈ›iune dublă asupra dorinÈ›ei sexuale. DeÈ™i cercetările arată că stresul ne mobilizează pentru a fugi sau a ne apara, prin secreÈ›ia de adrenalină, în acelaÈ™i timp implică È™i acumularea unei tensiuni care se vrea descărcată. Stresul determină o minte ocupată, captivă, care cu greu se mai poate gândi ÅŸi la sexualitate”, explică psihologul Mihaela Costea. Un sfat util pentru astfel de situaÅ£ii: apelaÈ›i la câteva tehnici de relaxare înainte de a ajunge în pat. 

2. Problemele relației

Problemele nerezolvate ale relaÈ›iei pot „omorî” È™i ele pofta de sex. De regulă, femeile „pun la suflet” aceste divergenÈ›e, care constituie un ingredient major în scăderea dorinÈ›ei sexuale. Pentru a îmbunătăţi situaÅ£ia, trebuie să lucraÅ£i la o comunicare mai bună, deoarece pierderea încrederii în partener este greu de reparat. 

3. Alcoolul

De regulă, alcoolul vă ajută să fiÈ›i mai puÈ›in inhibaÈ›i, dar poate să aibă È™i efect negativ prin faptul că „amorÈ›eÈ™te” activitatea sexuală. “Alcoolul, prin agresiunea pe care o exercită asupra ficatului, duce la o modificare a raportului normal testosteron/estrogen în momentul în care s-a instalat ciroza alcoolică. Concomitent, scade ÅŸi libidoul”, spune medicul Ciprian Constantin, specialist în nutriÅ£ie, diabet ÅŸi boli metabolice. 

4. Lipsa somnului

 Dacă dimineaÈ›a nu vă mai simÈ›iÈ›i în formă pentru o partidă de sex, este posibil să fie din cauza faptului că mergeÈ›i la culcare foarte târziu È™i vă treziÈ›i mult prea devreme. De asemeena, este posibil să fie din cauză că aveÈ›i insomnii sau apnee în somn. Toate acestea înseamnă un program prea scurt de somn, iar oboseala rezultată „taie” pofta de sex. „Lipsa somnului are ca efect imediat ÅŸi principal o proastă dispozitie, anxietate, gânduri ÅŸi sentimente depresive care în nicio forma nu pot determina dorinţă sexuală”, explică psihologul Mihaela Costea. 

5. Apariția copiilor

Meseria de părinte în sine nu scade dorinÈ›a de sex. Problema apare atunci când vă veÈ›i găsi în imposibilitatea de a găsi un moment de intimitate. În cazul micuÈ›ilor care nu merg în picioare, cele mai bune momente de intimitate sunt când ei trag un pui de somn, iar pentru cei mai mari este nevoie de o bonă care să-i mai ajute pe părinÅ£i măcar din când în când.
Lasă un răspuns