""Facebook va integra gratuit video chat-ul Skype în serviciul său, încercând să îÅŸi cimenteze rolul de centru în aceste comunicaÅ£ii ÅŸi să contracareze apariÅ£ia lui Google în reÅ£elele sociale online, relatează Reuters ÅŸi Associated Press.

 

 

Acordul, anunÅ£at miercuri de CEO al Facebook Mark Zuckerberg la sediul companiei americane din Palo Alto, California, aprofundează cooperarea companiei cu Microsoft Corp, care este în procesul de a cumpăra Skype pentru a-ÅŸi consolida prezenÅ£a pe Web.

Zuckerberg a anunÅ£at că Facebook a atins un record de 750 de milioane de utilizatori. Noul serviciu ar putea fi un impuls enorm pentru Skype, compania de telefonie pe internet ce are în prezent aproximativ 145 de milioane de utilizatori frecvenÅ£i.

"Acest lucru deschide o întreagă bază de utilizatori noi pentru Skype", a afirmat Kim Caughey Forrest, analist din cadrul Fort Pitt Capital Group.

"Nucleul de utilizatori ai lui Skype sunt oameni cu circumstanÅ£e extraordinare: ei au un calculator dar nu au bani, sau au prieteni ÅŸi familie pe un alt continent Acest lucru ar putea creÅŸte în cele din urmă numărul de numere Skype folosite pe teritoriul Statelor Unite".

Google Inc. s-a lansat în primul proiect de reÅ£ea socială, Google Plus, deschis săptămâna trecută numai pe bază de invitaÅ£ie.

 

sursa: agerpres


About Post Author

Lasă un răspuns