Site-ul de socializare Facebook a anunţat duminică faptul că a dezactivat un cont creat pe numele lui Osama ben Laden, neavând totuşi motive precise să creadă că acesta este autentic.

"Oamenii au încercat adesea să-şi creeze conturi false pe numele unor persoane care sunt cunoscute din motive bune sau rele şi avem numeroase măsuri tehnice concepute pentru a împiedica acest lucru", a precizat într-un e-mail Andrew Noyes, un purtător de cuvânt al Facebook.

"Câteodată aceste (conturi) false trec neobservate, dar nu dispunem de elemente potrivit cărora contul în cauză sau ale altor zeci de persoane, care au încercat să se dea drept Osama ben Laden, au o legătură cu terorismul", a afirmat el, adăugând că "aşa cum este practica obişnuită (a Facebook), l-am dezactivat".

Potrivit postului american de televiziune ABC, citând site-ul saudit Elaph, contul Facebook a fost deschis la 25 martie şi îl descria pe ben Laden ca fiind "prinţul Mujahedinilor". Conform rubricii despre domiciliu, "Osama ben Laden " trăieşte în "munţii din lume".

Potrivit ABC, acest cont a înregistrat peste 1.000 de fani până în momentul închiderii sale vineri.
 

Lasă un răspuns