Un experiment făcut de prezentatorii emisiunii "Mythbusters" ("Spărgătorii de mituri") a canalului Discovery a făcut lumină în speculaţiile privind cea mai controversată scenă din filmul "Titanic".Prezentatorii emisiunii "Mythbusters" ("Spărgătorii de mituri") a canalului Discovery au realizat experimentul care demonstrează o serie de speculaţii privind cea mai controversată scenă din cunoscul film "Titanic" (1997), informează Daily Mail.

Recent, fanaticii filmului au lansat pe internet diverse ipoteze şi parodii conform cărora logica regizorului James Cameron ar fi dat greş la scena în care, după scufundarea vasului, Jack Dawson o lasă doar pe Rose Bukater pe pluta improvizată, ea fiind singura dintre cei doi care reuşeşte să se salveze de la înec.

Regizorul filmului, James Cameron, a explicat că acest lucru nu s-a întâmplat din cauză că Jack nu ar fi avut suficient spaţiu: "Atunci când Jack o urcă pe Rose pe plută, încearcă să urce şi el. Nu este un idiot, nu vrea să moară, însă pluta se scufundă. Este clar că pluta poate sta la suprafaţa apei doar cu unul dintre ei, aşa că Jack decide să o lase pe Rose să fie acea persoană", a spus Cameron.

  După cum au promis, "Spărgătorii de mituri" au studiat şi ei problema. Reconstituind condiţiile ulterioare scufundării Titanicului din 1912, prezentatorii emisiunii au descoperit că Jack nu ar fi trebuit să rămână în apa îngheţată dacă Rose şi-ar fi dat jos vesta de salvare, ceea ce le-ar fi oferit un nivel suficient de flotabilitate pentru a rămâne amândoi pe plută.

 

Cititi mai mult pe : http://www.mediafax.ro/life-inedit/experimentul-care-demonstreaza-ipotezele-despre-cea-mai-controversata-scena-din-titanic-foto-video-10180603

Sursa : http://www.mediafax.ro

 

 

Lasă un răspuns