Premierul Belgiei Sophie Wilmès a anunţat că orice „mnaifestare culturală, sportivă şi recreativă” va fi interzisă timp de o lună şi jumătate în cadrul planului gradual de relaxare a măsurilor de izolare.

După deschiderea de luni a magazinelor, şcolile vor începe să-i primească din nou pe elevi în unele clase din 18 mai, a spus ministrul într-o conferinţă de presă. Dar cafenelele şi restaurantele nu vor fi deschise înainte de 8 iunie, cel mai devreme, iar în ceea ce priveşte adunările şi contactele sociale „nu va fi probabil o reîntoarcere la normal vara aceasta”, a adăugat liderul liberal. „Orice manifestare sau eveniment cu caracter cultural, sportiv, turistic şi recreativ va fi interzis până la 30 iunie”, a afirmat Sophie Wilmès, informează Le Figaro.

Vor exista excepţii, cu anumite condiţii. Astfel, căsătoriile şi înmormântările („nu şi recepţiile de după acestea”) sunt autorizate începând din 18 mai şi vor fi limitate la participarea a maximum de 30 de persoane. În cluburile sportive, antrenamentele şi cursurile în exterior sub coordonarea unui adult vor putea fi reluate în „grupuri de maximum 20 de persoane”, a precizat ministrul.

În Belgia, ţară cu 11,5 milioane de locuitori, unde pandemia a cauzat moartea a mai mult de 8.800 de persoane, virusul „rămâne periculos” şi „telemunca rămâne norma”, a insistat Sophie Wilmès, care a solicitat populaţiei să limiteze contactele.

Muzeele, grădinile zoologice şi unele monumente istorice vor putea fi redeschise de luni, cu condiţia să vândă bilete la distanţă (online sau telefonic). Aceeaşi idee pentru activităţile de contact, precum saloanele de înfrumuseţare, autorizate să primească clienţi doar pe bază de programare.

About Post Author

Lasă un răspuns