Evenimentele programate de Dragobete deschid o mulţime de posibilităţi pentru spectatorii ultimului weekend de februarie, de la film la concerte cu temă dedicată sărbătorii din ziua 24 a celei de-a doua luni a anului.

În ajun de Dragobete, în J’ai Bistrot din Bucureşti, sunt invitaţi la pupitrul de DJ „bandiţii” Craioveanu & Nicolai.

Bogdan Nicolai ne-a mai încântat şi iarna trecută cu muzicile din playlist-ul său, ritmuri de hip-hop, funk, r&b, neo soul, reggae. Craioveanu Vlad a semnat cu prezenţa în toamna anului trecut în grădina J’ai la Silent Party, pe canalul roşu, cu multe melodii eclectice. Hai să vedem ce muzici scot la înaintare.

În ajun de Dragobete, Orchestra Naţională de muzică populară „Lăutarii” din Moldova te așteaptă pe 23 februarie, ora 20:00, la Sala Palatului din București, unde va avea loc un spectacol de zile mari cu un repertoriu „Altfel”.

 Toată armonia și emoțiile acumulate în cele patru decenii de muncă asiduă vor fi transmise publicului într-un spectacol extraordinar, sub conducerea Maestrului Nicolae Botgros.

Teatrelli a pregătit un program special de Dragobete: un concert care aduce pe scenă muzica trupei Urma, în aranjamente semnate de Simona Strungaru. Evenimentul are loc duminică, de la ora 19.00.

Spectacolul „Dragostea celor trei portocale”, produs în această stagiune de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Teatrul „Stela Popescu”, va fi prezentat într-un nou spaţiu, la Sala Gloria, duminică, de la ora 19.00.

Geplaatst door Teatrul Stela Popescu op Woensdag 13 februari 2019

Muzeul Municipiului Bucureşti invită publicul, duminică, de la ora 19.00, la concertul „Dar Muzical de Dragobete”, cu soprana Arlinda Morava şi Bucharest Ladies Cvintet.

Un Concert de Dragobete e programat duminică, de la ora 17.00, la Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR). Protagonişti sunt interpreta de muzică veche Doina Lavric Parghel şi actorul Vlad Rădescu, la sediul din Str. Nicolae Creţulescu nr. 8 (în spatele Bisericii Albe). De asemenea, de-a lungul întregii zile, cu ajutorul muzeografilor, MNLR vizitatorii pot descoperi poveştile de iubire ale scriitorilor români.

Doi iepuri dintr-un foc vor să prindă cei care organizează „Drago-mărţişor” în Vintage Pub din Centrul Vechi. La târgul care uneşte şi sărbătoarea românească a iubirii – Dragobetele, cât şi tradiţionalul Mărţişor, vin creatorii de produse handmade unice. Aceştia vor pune pe tarabe accesorii, broşe, bijuterii, tablouri, decoraţiuni şi haine pentru cadourile de primăvară. Târgul este deschis duminică, între orele 12.30 şi 19.30, iar intrarea este gratuită.

Muzeul Satului organizează cu acest prilej, o serie de acţiuni culturale care să amintească de tradiţiile ce aveau loc în această perioadă: cântece, descântece şi dansuri, potrivit https://muzeul-satului.ro.

Sâmbătă, începând cu ora 17.00, va avea loc un recital de muzică clasică „Şoptind şoapte de amor”.

Soprana Mihaela Andrei, împreună cu chitaristul Adrian Andrei, vor susţine un spectacol dedicat dragostei, iar actriţa Cristina Elena Lascu va citi din cele mai cunoscute poezii ale lui Mihai Eminescu.

Duminică, de la ora 12.00, Narcisa Mihai şi Alexandru Nicolae vor interpreta descântecul de Dragobete.

Programul va continua cu spectacolul „Fluieraş de soc, mult zice cu foc” al Fluieraşilor de la Dobroteşti.

Urmează un concert folcloric cu artiştii Narcisa Băleanu, Alin Rusu, Ştefania Pârlea şi Gabriel Dumitru.

Programul se va încheia cu spectacolul ansamblului folcloric „Doina Cârcinovului” din comuna Priboieni, judeţul Argeş.

Tot duminică, de la ora 12.00, vor avea loc atelierele de creaţie „Drag de Dragobete”.

Înscrierea la ateliere se face la intrarea din şos. Kiseleff nr. 28, pe baza biletului de acces în muzeu, numărul de locuri fiind limitat la 10 persoane.


În cele două zile ale evenimentului va avea loc şi un târg al meşterilor populari, unde vizitatorii vor avea ocazia să întâlnească meşteri populari şi artişti plastici, de la care pot cumpăra produse tradiţionale: cozonac, plăcinte, turtă dulce şi mărţişoare.

Vizitatorii cu numele Draga, Drăguţa, Dragoş, Drăgan vor avea acces gratuit în muzeu pe baza cărţii de identitate, anunţă site-ul oficial al Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”.

Duminică 24 februarie, de la ora 19.00, Muzeul Municipiului Bucureşti organizează concertul „Dar Muzical de Dragobete”, cu soprana Arlinda Morava şi Bucharest Ladies Cvintet, desfăşurat la Palatul Suţu.


Invitatul special al evenimentului este mezzosoprana Adriana Alexandru.

Preţul biletului de intrare este de 20 de lei şi include vizitarea expoziţiilor de la Palatul Suţu, în termen de 30 de zile, potrivit site-ului muzeulbucurestiului.ro.

Eveniment este organizat de Primăria Municipiului Bucureşti prin Muzeul Municipiului Bucureşti. 

Venirea primăverii timid de curajoasă solicită o reuniune a celor mai talentați 55 de designeri români, cu cele mai fresh creații și cele mai noi tendințe, cu cea mai proaspătă energie și motivație.

Îți dăm întâlnire la un sesiune de shopping creativ strașnic de mult așteptată, în aceeași clădire cu personalitate – Casa Universitarilor București, alături de prieteni vechi și noi, mărțișoare delicate, culori vibrante și creații frumoase pentru oameni mici și oameni mari.

Tu ce mărțisoare preferi, cele clasice care amintesc de copilărie sau cele contemporan de moderne?

Ce zici, îți convingi cel mai bun partener de shopping creativ să te însoțească la Bounty Fair #41, pe 23 și 24 februarie?

Veți găsi ( https://bit.ly/2GSgJCz ) :

*sute de mărțișoare inedite, vesele și tocmai bune de impresionat femei dragi

* un eveniment potrivit de venit cu prietenele, la shopping, probat haine şi accesorii cu stil, de ales ținute pentru evenimentele de primăvară, de redefinit stilul vestimentar și garderoba

*55 dintre cei mai talentați designeri și artizani români, cu pasiune și drag pentru artă și creație contemporană

Lista brandurilor participante la Bounty Fair #41: https://bit.ly/2T6dEW2

* 13 ateliere haioase și educative cu tematici variate, adaptabile la vârstele micuților, în cadrul cărora se vor distra, vor socializa şi îşi vor dezvolta abilitățile creative: https://bit.ly/2SOptk7

* tombolă cu premii pe loc: https://bit.ly/2GSgJCz

* zonă de restaurant (la demisolul clădirii)

Bounty Fair #41 |Ediție de Mărțișor | Data: 23 – 24 februarie 2019
Program: 10:00- 19:00 | Locaţie: clădirea Casei Universitarilor Bucureşti, str. Dionisie Lupu 46 | Harta Google: https://goo.gl/7JPqby

Intrare: 8 lei de persoană pe zi, copiii pȃnă ȋn 14 ani au intrarea gratuită.
Biletul se achită numerar la intrare și include accesul ȋn zona de tȃrg și zona de ateliere.

Scopul evenimentului constă în promovarea creativității şi talentului romȃnesc, informarea oamenilor cu privire la calitatea şi unicitatea produselor lucrate manual, susținerea producției și producătorilor autohtoni, dar şi crearea unui mediu pentru dezvoltarea creativă a celor mici și celor mai mari.

În esență, Bounty Fair este un eveniment dedicat ȋntregii familii, indiferent de vȃrstă!

Pe afiș o puteți admira pe Dorina Constantin
purtând o rochie super fain & chic aleasă din showroom-ul Dacia 24

Locație: Casa Universitarilor București

Dichisar de Martie – Cel mai mare târg de handmade și design din București se întâmplă pe 23 și 24 Februarie la Impact Hub București.

Prima ediție din an, cu Mărțișor și 8 Martie în gând, locul de unde cumperi cadouri speciale, unicat sau de negăsit în altă parte.

Pentru mame, surori, iubite, colege sau pentru toaaate prietenele. Dar mai ales pentru tine!

Sărbătorim 15 ediții trecute și o începem pe a șaisprezecea așa cum am învățat: împreună cu elita makerilor români. Pe muzică bună, la o cafea adevărată și un biscuit cu lavandă, să ne vindece de astenie.

• Shopping alternativ cu peste 90 de creatori români
• Brunch & Coffee de weekend. Ia-ți și prietenele!
• Quiche-uri reinventate, deserturi fără zahăr și băuturi din ingrediente naturale
• Muzică bună, cadouri surpriză, stat la povești și tot ce mai trebuie pentru un weekend de primăvară memorabil

➤ Bilete: 10 LEI, disponibile la intrare
➤ Salutări și întrebări: evenimente@breslo.ro
➤ www.dichisar.ro

Half is Free, 23 Februarie, The Ark, Str Uranus 150, 10:00-19:00. 
Festival de Shopping | Totul la jumatate de pret

Branduri: Acob a porter, Adelina Ivan, Aer Wear, Alexandra Nacu Jewelry, Ana Maria Dragan, Antante, Antifashion, Antonia M, Baden 11, Bon Bijou, Cajoux, Catryoshka, Chemistry, Choofi, Colors of love, Concept a Trois, Couture de Marie, Dana Dinu, 2noduri, Exclusives, Florentina Giol, Framboise, Funky Kids, Hard Coeur by Sore, I Heart Concept Store, Izabela Mandoiu, Kinga Varga, KoModa, Larisa Dragna, Laura Olaru, Lyria – povestea ta pictata, Maison Chouchou, Maison Ilia, Magia Culorilor, Metropolitan Jewelry, Melkior, Miss Mary a Little, Millisimo, Molecule F & Friends (Bluzat, CDIEM Accessories, Claudia Castrase, Efemere, Elida Toma, Flash Jewels, GI Jewellery by Isabela Groza, Hairoin, Iutta, L’Armoire, Lena Criveanu, Lisa&Co, Marabou Boutique, Mayra Fashion, Provocative by Raluca Constantin, Pulse, Ruxandra Papa, Una-i Luna.), Muna, Musette, Naiv Clothing, Nissa, Nighters, Nita Sao, Noon, OMRA, Piera Lingerie, Pineberry, PNK, Rochie de seara, Sweet Paprika, Ukiscreator, Undress.

The F Factor este mai mult decât un târg de modă

Venim in întâmpinarea lunii martie cu cele mai deosebite cadouri de primăvară pentru cei dragi ție.

Ne dorim sa va accesorizăm viața și să petrecem împreună o zi in care sa ne simțim cât mai bine.

The F Factor înseamnă o zi în care vei socializa și vei cunoaște cei mai cool designeri.

Designeri și brand-uri românești care îți vor pregăti cele mai noi si speciale creații , alese cu grijă pentru această zi, și mai ales pentru luna dedicată femeilor. 
Vei putea alege dintr-o ofertă spectaculoasă și variată , iar noi te vom ajuta sa îți petreci o zi altfel printre prieteni.

The F Factor îți accesorizează primăvara | Editia a 4-a The F Factor înseamnă “Accesorize Your Life !”

Pe 24 februarie, ne intalnim în cel mai creativ loc din Bucuresti, Qreator by Iqos, între orele 11 – 20, să petrecem împreună o zi de neuitat.

Cafeaua si cocktailurile sunt din partea noastră . Iar Bogdan Tudor ne va acompania pe ritmuri nebune care sa ne faca sa vibrăm. Tot ce ne dorim este ca tu sa petreci o zi în care sa te bucuri si sa începem primăvara împreună cu o energie pozitivă.

* Evenimentul se adresează exclusiv persoanelor cu vârsta minimă de 18 ani.
** Evenimentul este public.
*** Intrarea este liberă .

Premiere la cinema în acest weekend! „THE FAVOURITE”, „Cold Pursuit”, „VICE”, „Lara. Aribelle și mâna destinului”, „Coconut, micul dragon – Aventuri în junglă”

THE FAVOURITE / FAVORITA, din 22 februarie, pe marile ecrane din tara, câştigatorul a şapte premii BAFTA, castigator la Grand Jury Prize din 2018, la Festivalul International de Film de la Venetia.

Lungmetrajul „The Favourite”, care primise 12 nominalizări, a câştigat şapte premii, inclusiv la categoriile „cel mai bun film britanic”, „cea mai bună actriţă în rol principal” (Olivia Colman) şi „cea mai bună actriţă în rol secundar” (Rachel Weisz). 


Nominalizat la 10 premii Academy Awards incluzand Best Picture. Castigator la Grand Jury Prize din 2018, la Festivalul International de Film de la Venetia. 

Regia: Yorgos Lanthimos

Distributie: Emma Stone, Rachel Weisz, Joe Alwyn, Olivia Colman, Nicholas Hoult

Începutul secolului al XVIII-lea. Anglia este în război cu francezii. Cu toate acestea, cursele cu rațe și degustarea de ananas sunt activități care prosperă.

Fragila regină Anne (Olivia Colman) ocupă tronul, iar prietena ei, Lady Sarah (Rachel Weisz), guvernează țara în locul ei, în timp ce are grijă de sănătatea și de caracterul schimbător al Annei.

Atunci când Abigail (Emma Stone) sosește la palat în postura de servitoare, farmecul ei o cucerește pe Sarah, care o ia sub aripa ei. Astfel, Abigail întrevede o șansă de a se întoarce la rădăcinile ei aristocratice.

În timp ce problemele politice devin destul de consumatoare pentru Sarah, Abigail descoperă oportunitatea de a deveni însoțitoarea reginei.

Prietenia lor înfloritoare îi oferă șansa să-și îndeplinească ambițiile și nu va lăsa nicio femeie, bărbat, politică sau iepure să îi stea în cale.


Cold Pursuit / ,,Ucide-i cu sânge rece”

Un veritabil simbol al filmelor de acţiune, Liam Neeson revine în forţă pe marile ecrane, în „Ucide-i cu sânge rece”, un remake al unui hit de box office norvegian, care din 22 februarie promite un mix incredibil de scene explozive, cu umor de cea mai bună calitate.

,,Personajul meu alege calea răzbunării, însă nu are idee în ce se bagă. Crede că pleacă în căutarea tipului care i-a ucis fiul, când în realitate se trezeşte prins într-un vortex de răzbunare şi violenţă.

E incredibil că totul e relatat printr-un desăvârşit umor negru, dacă vă puteţi imagina”, declară Liam Neeson despre rolul său din „Ucide-i cu sânge rece”.

Toate problemele par să fi înghețat sub stratul uriaș de zăpadă în acest orășel nordic.

Nels Coxman (Liam Neeson), cetățean model și familist convins, este pus la grea încercare în momentul în care fiul sau este găsit mort în circumstanțe foarte misterioase. Răzbunarea devine principala lui preocupare și rând pe rând își face dreptate singur executându-i pe cei pe care îi consideră vinovați.

În regia lui Hans Petter Moland, cel care e responsabil şi de filmul original, ,,In Order Of Disappearance”, care s-a bucurat de un incredibil succes de casă în Norvegia, „Ucide-i cu sânge rece” îl are ca producător pe Michael Shamberg, un om care după ce a tradus ,,Pulp Fiction”, ,,Out of Sight” şi ,,Get Shorty”.

Alături de Neeson, din distribuția „Ucide-i cu sânge rece” mai fac parte Emmy Rossum și Tom Batman, iar filmul are premiera pe marile ecrane începând cu 22 februarie. Un film distribuit de Vertical Entertainment si cofinanţat prin programul Europa Creativă al Uniunii Europene (Creative Europe Media).

„Vice” / „VICELE” 2018

Vice e povestea lui Dick Cheney (Christian Bale), un fin cunoscător al sistemului birocratic din Washington, care ajunge în mod discret să posede o putere politică imensă, ca Vicepreședinte in echipa prezidenţială a lui George W. Bush.

Dick Cheney devine cel mai puternic om din SUA și contribuie în mod decisiv la impunerea unei noi ordini mondiale. Consecințele acțiunilor sale le resimțim până azi.

Alert, caricatural și, din păcate, cam superficial. „Vice” este un fel de „House of Cards” mai apropiat de realitate, dar privit dintr-un unghi destul de subiectiv, ceea ce îl cam discretizează pe tânărul regizor Adam McKay.

Nu și dacă ești american și, din întâmplare, îl urăști din tot sufletul tău pe Trump și pe toți republicanii săi, cu tot cu Bush, seniorul și juniorul deopotrivă, precum și pe „maleficul” VICEpreședinte (de aici vine titlul filmului, de fapt, aluzia la „viciu” fiind doar o slabă subtilitate), acest Darth Vader care, pâș-pâș, a preluat frâiele „Imperiului” American în fatidica zi de 11 septembrie 2001.

Lara. Aribelle și mâna destinului

Aribelle (Ari) este o adolescentă amnezică rătăcită într-o metropolă plină de pericole, Lost City, având doar hainele de pe ea și un medalion în formă de inimă. Aceasta îl întâlnește pe Hugo, un puști orfan foarte descurcăreț care devine cel mai bun prieten al ei.

Într-o situație destul de amuzantă Ari împrumută numele de Lara din cauză că nu-și poate aminti numele ei real.

Acțiunea se petrece în două orașe: Capital City și Lost City, înainte de accident și după accidentul în care Lara își pierde memoria și ajunge în Lost City.

Cei doi, Lara și Hugo trec prin tot felul de peripeții și ajung la orfelinatul orașului.

Fausta, directoarea orfelinatului este cu adevărat malefică și are planurile ei legate de Lara și Hugo.

Inspectorul Vlad Munteanu se implică în cazul Larei și face tot posibilul să o ajute. La fel și Sarah, o polițistă care e pe urmele ei încercând să o salveze atunci când e răpită. Medalionul Larei este un laitmotiv, aceasta fiind foarte atașată de el fiindcă simte că e singura ei legătură cu trecutul.

Lara nu știe însă că Linda, cel mai bun asasin al unei agenții este pe urmele ei având ordin să recupereze microcipul din medalion și să o anihileze. În momentul în care se vor întâlni vor descoperi ceva uimitor.

Coconut, micul dragon – Aventuri în junglă / Der kleine Drache Kokosnuss – Auf in den Dschungel!  (2018)

Va fi cea mai tare vacanţă din lume! Micuţul dragon Coconut de-abia aşteaptă să plece în tabără cu cei mai buni prieteni, Oscar şi Matilda. Însă Dragonii de Apă şi plantele carnivore le stau în cale, iar vacanţa se transformă într-o aventură neaşteptată.

Taraful de la Clejani a rezervat sala Baroq a centrului Boema din Târgovişte pentru o „Petrecere de Dragobete”, sâmbătă, de la ora 23.00.

La Cluj-Napoca, cei de la Holograf îşi cântă duminică, de la 22.30, la Casa de Cultura a Studenţilor, hiturile „Să nu-mi iei niciodată dragostea”, „Ochii tăi”, „Vine o zi”, „Şi băieţii plâng câteodată” şi „Ţi-am dat un inel”, pentru un Dragobete care acoperă mai bine de 40 de ani petrecuţi pe scenă.

Geplaatst door Sublime Romania op Zondag 10 februari 2019

Dragobetele, sărbătoarea dragostei la români, îşi are rădăcinile în tradiţiile dace şi în credinţa într-un fel de zeu al iubirii, a cărui cinstire, pe 24 februarie, marca simbolic şi începutul primăverii.

About Post Author

Lasă un răspuns