Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

The Amsterdams – Lansarea albumului Electromagnetica

noiembrie 12 @ 9:14

Formatia The Amsterdams lanseaza cel de-al doilea album, Electromagnetica.

Electromagnetica contine 10 piese pop-rock, cu versuri in limba engleza, compuse si inregistrate de membrii trupei the Amsterdams in perioada 2009 – 2010. Albumul este mixat si produs de Cristian Stefanescu cunoscut iubitorilor de muzica sub numele Electric Brother, impreuna cu the Amsterdams, exceptand piesa „This Burial Ground’s For Two” – mixata de Arlen Thompson, guest appearance – Dan Boeckner (Wolf Parade, Handsome Furs). Masterizarea discului a avut loc in studioul GreyMarket Mastering din Montreal, Canada, si apartine lui Harris Newman – responsabil pentru masterizarea materialelor de studio ale trupelor Arcade Fire, Wolf Parade, Crystal Castles si a multor altor artisti apreciati in lumea intreaga.

Electromagnetica este o productie 100% independenta, sustinuta de trupa The Amsterdams, editata si distribuita de propria casa de discuri, Post Pop Records.

Artworkul albumului Electromagnetica este conceput de Irina Stanciulescu (Monochrome/Color Nurse).

Numele albumului este inspirat de locul unde trupa the Amsterdams are sala de repetitii, fabrica Electromagnetica. Facut in fabrica, crescut cu suruburi, piulite, corzi de chitara rupte si bete de toba frante, Electromagnetica scoate capul in lume pe 31 martie, la clubul Kulturhaus care va gazdui petrecerea de lansare oficiala si un concert extraordinar cu The Amsterdams si invitatii sai.

O mostra de Electromagnetica este oferita de trupa pe pagina lor de internet: www.theAmsterdams.com: ascultati acum singleul Island of Love, extras de pe acest album.”Cu un ritm de tobe constant, cu refrenuri cantate pe mai multe voci si multe clape, „Island of Love” arata directia pe care trupa a luat-o in ultimii doi ani,  trupa evoluand catre un sunet mai melodic, mai moale si mai sofisticat”(Raluca Tamas, Thegig.ro)

 

Trupa The Amsterdams s-a infiintat in 2006, cand doi dintre membrii actuali, Andrei Hategan (voce, clape) si Andrei Ungureanu (chitara) s-au intalnit la Bucuresti. Proiectul si-a schimbat componenta de-a lungul timpul evoluand in formula actuala, completata de Augustin Nicolae (bas) si  Ovidiu Bejan (chitara, voce). Trupa a renuntat de curand la formula cu tobosar, 3 dintre membrii actuali ai trupei asumandu-si acum acest rol.

The Amsterdams au debutat pe disc in 2008 cand a aparut EP-ul Automatic, urmat in 2009 de primul album al trupei, Adolessons.

Muzica trupei este caracterizata ca fiind muzica „indie”, pop-rock alternative. Versurile sunt in limba engleza.

2006 – se formeaza proiectul muzical The Amsterdams.

 

2008 –  The Amsterdams debuteaza cu EP-ul Automatic. Discul se bucura de recenzii incurajatoare in Marea Britanie si piesele sunt difuzate la BBC6 Music si de radiouri locale. Trupa este invitata in vara aceluiasi an sac ante la festivalul Europa Vox din Franta si la toate festivalurile nationale consecrate.

 

2009    –     apare primul album The Amsterdams, Adolessons.

–      Piesa „Chased by the Housewives„, este primul extras pe single. The Amsterdams filmeaza un videoclip pentru aceasta piesa.

–      Trupa canta in liceele bucurestene in cadrul unei campanii de promovare a albumului Adolessons.

–      Concerteaza la Amsterdam (Winston Club) si la Utrecht (club Ekko).

–      Inregistreaza piese pentru noul album, unul dintre ele impreuna cu Dan Boeckner (Wolf Parade, Handsome Furs).

–      Sunt votati de utilizatorii BestMusic.ro cea mai buna trupa Underground.

 

2010    –     Primul turneu national pentru The Amsterdams.

–     Lanseaza videoclipul piesei „Apple” printr-un concert surpriza pe acoperisul Club A din Centrul Istoric. Concertul este un succes, adunand sute de trecatori in centrul vechi al Bucurestiului: http://vimeo.com/11121625

–     The Amsterdams sunt invitati sa deschida concertele trupei canadiene consacrate Wolf Parade, aflate in turneu european. Concerteaza la Budapesta, Praga, Salzburg, Bolonia, Torino.

–     In iulie, the Amsterdams canta in deschiderea concertului The Cranberries la Bucuresti, pentru un public de aproximativ 10,000 de oameni.

–     Compozitia noua a trupei, piesa „Coalmine” – inspirate de evenimentele mineriadelor, este difuzata de postul britanic BBC6 Music. Cantecul face parte din lista pieselor incluse pe cel de-al doilea album al trupei intitulat „Electromagnetica.

 

2011    –     the Amsterdams termina lucrul la noul album si il promoveaza printr-o serie de concerte in Scotia si in Anglia.

–      albumul „Electromagnetica” va fi lansat oficial pe 31 martie printr-un concert extraordinar la clubul Kulturhaus din Bucuresti. El va fi disponibil online de la 1 aprilie in magazinele internationale iTunes, Amazon etc. precum si pe BestMusic.ro. Tot de la 1 aprilie discul se poate gasi in Librariile Carturesti.

 

 

După concert, vă aÅŸteptăm la party-ul ce va Å£ine până la ora 5 dimineaÅ£a.


Intrarea este absolut liberă.

 

Klubhalle (subsol)

O nouă serie de petreceri ce vor avea loc în fiecare seară de joi. „Ich Liebe Das Kombinat” este titlul extrem de sugestiv al acestui eveniment, un urmaÅŸ al mai vechiulu concept de petrecere „We are ducks, the brothers of the trucks” din luna decembrie a anului trecut. Eine Grosse Debandaden este atmosfera creată mereu, iar combinaÅ£ia celor două forÅ£e alcătuieÅŸte acum o uniune în… dezorganizare.

We are ducks, the brothers of the trucks” sau un party cu specific tipic românesc, găzduit de un club tipic berlinez. Ce naiba poate să însemne asta?

 

Câteva precizări sunt necesare:

Citatul a cărui parafrazare a dat denumirea petrecerii este arhicunoscut. Nu insistăm prea mult în desluÅŸirea raÅ£iunii care a stat la baza emiterii sale.

Noi suntem răţoi, fraÅ£i cu camioanele” pare un nonsens la prima citire, o confuzie de termeni. Ei bine, lucrurile nu stau chiar aÅŸa. Noi răţoii, chiar suntem fraÅ£i cu camioanele. Åži dacă nu, în mod sigur suntem fraÅ£i cu ÅŸoferii de camioane.

Mascotele petrecerii sunt celebrele răţuÅŸte galbene, de plastic. Pentru cine nu ÅŸtie, în Germania se găsesc de cumpărat respectivele jucării la raioanele de cosmetice ÅŸi accesorii de baie. Ele sunt folosite pentru a decora baia ÅŸi desigur pentru a pluti frumos pe apă atunci când cada este folosită. Nu există nici o cameră de baie serioasă pe tot cuprinsul Germaniei fără a avea propria colecÅ£ie de răţuÅŸte. Mai mari sau mai mici, mai scumpe sau mai ieftine, toate jucăriile se îngrămădesc pe marginea căzii alături de ÅŸampoane, balsamuri, creme ÅŸi perii. Åži pentru că posedă colecÅ£ii întregi, fiecare om are răţuÅŸca preferată, cu care se scaldă cel mai des.

La Berlin când prietenii te cheamă la o băută într-un club ÅŸi tu nu vrei să ieÅŸi din casă, le spui că „în seara asta trebuie să stau acasă cu răţuÅŸca sau răţoiul, după caz”. Dacă totuÅŸi ai ieÅŸit cu ei, ai băut toată noaptea vârtos dar nu ai reuÅŸit să „agăţi” nimic în ciuda eforturilor depuse în acest sens, le spui amicilor că vei pleca acasă „să faci o baie cu răţuÅŸca”. Argoul nu mai are nevoie de nici o traducere. Daca o fata refuza orice cerere de „imprietenire” sau nu este dorită de nimeni, i se spune : „ei bine, atunci rămâi cu răţuÅŸca din baie” sau după  caz „du-te să te joci cu răţuÅŸca din baie”. Åži băieÅ£ilor li se spune acelaÅŸi lucru când sunt refuzaÅ£i.

RăţuÅŸca galbenă din baie a devenit astfel simbol. Empatizând puÅ£in, nu ne simÅ£im ÅŸi noi din când în când răţuÅŸte sau răţoi? Nu suntem ÅŸi noi trimiÅŸi de multe ori în viaţă să ne jucăm cu răţuÅŸca? Nu ne petrecem ÅŸi noi unele seri acasă cu răţuÅŸca, în loc să ieÅŸim prin cluburi să socializăm?

DeÅŸi răţuÅŸte are tot neamtul, noi avem în mod suplimentar faţă de ei ÅŸi ÅŸoferi de camioane, ba uneori ÅŸi camioanele în sine. De aici vine specificul local al petrecerii.

Detalii

Dată:
12 noiembrie 2023
Oră:
9:14

Lasă un răspuns