Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Jack DeJohnette Trio – 03 Nov 2016

iulie 16 @ 15:24

Joi, 3 Noiembrie 2016, ora 20:00
Sala Radio, Bucuresti

JAZZ SYNDICATE LIVE SESSIONS prezinta cu mandrie in Romania

JACK DEJOHNETTE TRIO feat. Ravi Coltrane

Acum douăzeci de ani, Jack DeJohnette i-a reunit pentru prima dată pe scena pe saxofonistul Ravi Coltrane și basistul Matthew Garrison pentru a canta muzica lui John Coltrane la Muzeul Brooklyn, in New York. Această configurație de importanță istorică a fost acum renăscut și va porni din nou la drum în sezonul 2016-2017. 

Reprezentand linia de prestigiu a unor mari familii ale Jazz-ului, Jack DeJohnette, Ravi Coltrane, Matt Garrison Trio explorează improvizații deschise, precum și propriile lor compoziții.

Într-o carieră care se întinde pe mai bine de cinci decenii și include colaborari cu unele dintre cele mai emblematice figuri din Jazz-ul modern, câștigătorul Premiului Grammy Jack DeJohnette si-a stabilit o reputație incontestabil ca fiind unul dintre cei mai mari tobosari din istoria genului. Lista colaborarilor de-a lungul carierei sale include nume de legendă: John Coltrane, Miles Davis, Ornette Coleman, Sonny Rollins, Thelonious Monk, Bill Evans, Stan Getz, Keith Jarrett, Chet Baker, George Benson, Stanley Turrentine, Herbie Hancock, Dave Holland, Joe Henderson, Freddie Hubbard, Betty Carter și mulți altii. De-a lungul carierei, el a dezvoltat o versatilitate care i-a permis sa abordeze cu usurinta diverse genuri, precum hard bop, R & B, world music, avant-garde sau orice alt stil care a apărut în ultima jumătate de secol.

„De mic copil, am ascultat toate tipurile de muzica si nu le-am impartit niciodata pe categorii”, își amintește el. „Am luat lecții de pian și am ascultat opera, country si western music, rhythm and blues, swing, jazz, indiferent. Pentru mine, totul a fost muzica si totul a fost excelent. Am păstrat acest sentiment despre muzica, despre toate genurile muzicale si l-am pastrat cu mine oricand si oriunde. Am avut aceasta credința în ciuda tendinței actuale de a încerca sa categorisesti oamenii și muzica.”

In ciuda tuturor premiilor si distinctiilor, DeJohnette continua sa considere procesul creativ principala sa prioritate. Pe scena de la Sala Radio, vor urca:

Jack DeJohnette – baterie; Ravi Coltrane – saxofon tenor/sopran; Matt Garrison – bass;

Evenimentul JACK DEJOHNETTE TRIO feat. Ravi Coltrane, face parte din seria de concerte Jazz Syndicate Live Sessions, unde anul acesta vor mai concerta:

* CHARLIE PARKER & DIZZY GILLESPIE Tribute – 31 Martie 2016, Sala Radio;
* KENNY GARRETT Quintet – 21 Aprilie, Sala Radio;
*PAOLO FRESU * RALPH TOWNER – 14 Mai, Sala Radio;

Detalii pe pagina de Facebook Jazz Syndicate Live Sessions.

VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=_c4OgOb7S80.

Detalii

Dată:
16 iulie 2024
Oră:
15:24

Lasă un răspuns