Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

FESTIVALUL SONORO XIV DADA

1 noiembrie 2019 - 17 noiembrie 2019

FESTIVALUL SONORO XIV DADA
FESTIVALUL SONORO XIV DADA

 

Cea de-a XIV-a ediție a Festivalului SoNoRo va avea loc în perioada 1-17 noiembrie 2019, în BucureștiSibiuși Cluj-Napoca. Anul acesta, Festivalul SoNoRo va purta numele DaDa și va fi dedicat puternicei energii creatoare a fenomenului dadaist, pornit la începutul secolului XX, în Zürich, de un grup de artiști europeni, organizat în jurul scriitorului de origine română, Tristan Tzara. 

Dadaismul a fost un curent cultural si artistic nonconformist, indreptat impotriva rutinei in viata, a tiparelor mentale si artistice, reprezentand un da hotarat libertatii umane si al celei de exprimare, in contextul existentei Primului Razboi Mondial. Festivalul SoNoRo propune publicului o editie cristalizata in jurul temei dadaismului, pentru a descoperi compozitori, lucrari si interpretari inedite, spatii neconventionale, in care muzica de camera poate fi un element original si extravagant, sustinut de 30 de muzicieni renumiti din 25 de tari europene.

La cea de-a XIV-a editie dorim sa transformam Festivalul SoNoRo intr-un manifest dadaist, sa aducem aceasta energie creatoare atat in spatiile de concer cat si in spatii noi, in care muzica de camera va suna neconventional si poate chiar bizar, dar convingator. Vom invita publicul sa asculte altfel muzica – mai atent, dar si mai ludic, cu mai mult umor –, vom experimenta in stil dadaist, imbogatind repertoriul clasic, prin crearea unui colaj muzical autentic si insolit.”, declara Razvan Popovici, directorul executiv al festivalului,

Poate ca privind repertoriul propus, publicul se va simti contrariat. John Cage si Ciprian Porumbescu, alaturi de Beethoven si Schubert? Veniti alaturi de noi, pentru un Cabaret Voltaire in maniera SoNoRo, pentru o reinterpretare a muzicii de camera in cheie moderna, cu accente dadaiste!”, declara Diana Ketler, directorul artistic al Festivalului SoNoRo

Biletele și abonamentele vor putea fi achiziționate până la 10 octombrie 2019 la un preț redus (București – 390 de lei și Cluj-Napoca – 170 de lei), de pe site-ul Eventbook (https://sonoro.eventbook.ro) și din librăriile Humanitas. După 10 octombrie, abonamentele se pot achiziționa la prețul de 460 de lei pentru București și 200 de lei pentru Cluj-Napoca.

După achiziționarea abonamentului vă puteți rezerva locul dorit la fiecare concert inclus folosind opțiunea Am abonament din dreptul fiecărui eveniment.

Concertele din București incluse în abonament sunt următoarele: vineri, 1 nov., ora 19:00, Palatul Cotroceni, Sala Unirii – OPENING CONCERT – DA, DAAA!!!; sâmbată, 2 nov., ora 19:00 – CODES, NUMBERS AND LETTERS; marți, 5 nov., ora 19:00, Sala Radio – fffffffFFFFFForte; miercuri, 6 nov., ora 19:00, Academia de Studii Economice, Aula – SOAP OPERA; vineri, 7 nov., ora 19:30, Muzeul Național de Artă, Sala Auditorium – FANTASTIC PRAYERS; sâmbată, 9 nov., Palatul Bragadiru – DaDaTANGO; duminică, 10 nov., ora 19:00, Ateneul Român, ora 19:00 – RUSSIAN SOIRÉE.

Accesul la concertul de deschidere de la Palatul Cotroceni, din 1 noiembrie, se face doar pe bază de abonament sau invitație.

Abonamentul Cluj-Napoca include următoarele concerte: miercuri, 13 nov., ora 19:00, Banca Națională a României, Sucursala Cluj – CABARET VOLTAIRE; joi, 14 nov., ora 19:00, Casa Boema – SOAP OPERA; vineri, 15 nov, ora 19:00, Casa Libertății Religioase – MANUSCRIPTS DON’T BURN; duminică, 17 nov., ora 19:00, Universitatea Babeș-Bolyai,  Auditorium Maximum – FINALE: FROM DAWN TILL DUSK.

Accesul la concertul de la Banca Națională a României – Sucursala Cluj, din 13 noiembrie, se face doar pe bază de abonament sau invitație.

Details

Start:
1 noiembrie 2019
End:
17 noiembrie 2019
Event Categories:
,

Lasă un răspuns