Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Dulce Pontes // 2 decembrie 2015

noiembrie 13 @ 0:06

 

            Regina contemporana a muzicii fado – Dulce Pontes a raspuns invitatiei lansate de Project Events, turneul sau urmand sa treaca si prin Romania!

    Artista va concerta in aceasta toamna la Bucuresti! Cunoscuta cantareata ii va incanta pe fani cu vibrantele acorduri portugheze ale pieselor „Caminhos”, „Canção Do Mar”, „Fado Português”.

     Concertul va avea loc pe data de 2 Decembrie 2015, la Sala Palatului, incepand cu ora 20.00!
      Solista portugheza Dulce Pontes s-a nascut in Montijo, Portugalia, in 1969.

   Artista a cochetat cu mai toate stilurile muzicale, cantand pop, rock, jazz, muzica clasica si traditionala. In 1991, a castigat Festivalul National de Cantec al Portugaliei si in acelasi an a reprezentat Portugalia la Eurovision.

      Fiind o nationalista, a promovat din prima clipa a afirmarii muzica fado, considerata in acel moment „decedata”. A fost repede clasificata ca si succesoarea de drept a extraordinarei cantarete Amalia Rodrigues, sufletul fado-ului, Dulce declarandu-se de nenumarate ori o mare admiratoare a muzicii acesteia. 
       Primul sau album, „Lusitana”, a fost lansat in 1993, iar in anul urmator a ajuns pe piata albumul „Làgrimas”, material ce a consfintit consacrarea solistei la nivel mondial.

   Cu acest al doilea album, Dulce Pontes a devenit un star mondial.

      Concertele ei din Spania, Franta, Belgia, Olanda, Germania, Italia, SUA, Japonia si Brazilia au dovedit lumii ca muzica portugheza trebuie asezata la loc de cinste in topurile mondiale.

       Albumul Lagrimas a fost unul dintre cele mai bine vandute din toate timpurile in Portugalia, iar melodia „A Cancao do Mar” a ajuns si la Hollywood, pe coloana sonora a filmului „Primal Fear”, film ce il are in distributie pe Richard Gere, si nu oricum, ci introdusa de producatorul Gregory Hoblit de patru ori pe coloana sonora. Melodia: „Canção do Mar” (Cantecul marii) este o melodie lansata initial de Amália Rodrigues in 1955, apoi preluata si de alti artisti din intreaga lume: Valentina Félix, Sarah Brightman, Chenoa, Chayanne, Hélène Ségara, Milva, Mando, etc. 
         Dulce are un stil propriu de interpretare a fiecarei melodii, un stil unic si de neuitat – stilul Dulce Pontes.

     Stilul ei aparte si amplitudinea ei vocala ii permit sa interpreteze cu succes rock fado sau chiar un cantec cu inflexiuni africane.

    Dulce este un artist complet de talie mondiala, calitatiile ei fiind extrem de cameleonice, complete si variate.

     Dulce a experimentat cantece intr-o mare varietate de limbi, chiar si in berbera. Artista a colaborat cu artisti de prestigiu, precum José Carreras, Cesária Évora si Andrea Bocelli, dar si cu celebrul compozitor italian Ennio Morricone. 
        Paulo Coelho, spune despre muzica ei ca „… te face sa simti nevoia sa o impartasesti cu cei ce ii iubesti, dar si cu restul de univers tacut si intens ce ne inconjoara”.

    „Concertele sunt cele mai fericite si intense momente din viata mea… Este senzatia de a avea un dar divin… O ratiune pentru a trai” spune Dulce Pontes despre darul de a canta fado.

Pret bilete :
– 250 lei (categoria VIP) 
– 200 lei (categoria 1) 
– 150 lei (categoria 2)
– 100 lei (categoria 3) 
– 50 lei (categoria 4) 

https://www.youtube.com/watch?v=v_2fyB4dj4U.

www.ProjectEvents.ro.

*** www.facebook.com/ProjectEvents.ro.

Detalii

Dată:
13 noiembrie 2023
Oră:
0:06

Lasă un răspuns