Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

byron | Lucia – #impreunarezistam – concert caritabil pentru victimele Colectiv

mai 19 @ 2:21

UPDATE 2: Din motive independente de voința noastră și în ciuda tuturor eforturilor organizatorice depuse de toate părțile, concertul de lansare a albumului „Eternal Return” de la București nu va mai putea avea loc pe data de 13 noiembrie în Fratelli Studios în condițiile anunțate inițial. Concertul, care își va păstra caracterul umanitar, va fi mutat astfel pe data de 29 noiembrie în Berăria H, iar intrarea publicului va fi liberă. Alături de noi va fi în continuare Lucia, care își va lansa albumul de debut „Silence”.

Toți banii încasați până acum pe bilete vor fi returnați în zilele următoare, dar la fața locului vor fi amenajate urne de donații pentru victimele tragediei din Colectiv. Dacă ați plătit deja bilet și vreți în continuare să donați suma, contactați-i pe cei de la www.IaBilet.ro care vor face direct transferul către Fundația Estuar.

Mulțumim pentru înțelegere și susținere și sperăm să vă avem alături duminică seara, pe 29 noiembrie, în Berăria H. Pentru #Colectiv.

#ImpreunaRezistam

–––-

UPDATE: Ziua de 30 octombrie rămâne o rană deschisă pentru noi toți. În aceste momente dureroase nu ne simțim capabili să susținem concertul de lansare de la București așa cum a fost plănuit inițial, în data de 6 noiembrie. Am hotărât amânarea acestui eveniment pentru data de 13 noiembrie, același loc – Fratelli Studios, aceeași oră – 21:00. Toți banii încasați din vânzarea biletelor vor fi direcționați către victimele tragediei din Colectiv și familiile acestora.

Printre cei plecați dintre noi se află prieteni, colegi, colaboratori, iar gândurile noastre sunt alături de familiile și apropiații lor, cât și de cei care în continuare luptă pentru viață și se recuperează pe paturile de spital. 

Dincolo de modalitățile evidente – donare de sânge, sprijin moral și financiar – ne simțim obligați să fim alături de cei afectați, așa cum ne pricepem cel mai bine: prin muzică. Acum, mai mult decât oricând, simțim că trebuie să ne reafirmăm credința în ceea ce facem. 

Vom reveni cu detalii organizatorice în zilele ce urmează.

#impreunarezistam

–––-

Vineri, 6 noiembrie, doi artiști importanți de pe scena muzicii alternative românești își lansează cele mai noi albume de studio. Lucia, vocea care a fermecat milioane de ascultători din toată lumea cu piesa „Silence”, va lansa mult-așteptatul disc omonim de debut, in timp ce trupa byron va prezenta în sfârșit publicului albumul „Eternal Return”, înregistrat vara aceasta la studiourile Windmill Lane din Dublin.

„Eternal Return”, noul disc byron, conține 12 piese în limba engleză și a fost înregistrat în High Resolution (calitate audio superioară unui CD obișnuit) la Windmill Lane, celebrele „studiouri U2” din Dublin, Irlanda, cu sprijinul casei de discuri Universal Music România și al Sony România. Folosind echipamente audio dedicate audiției High Res precum căștile Sony MDR1A și Walkman-ul NWZ-A15, ascultătorii vor avea o experiență mult mai bogată, extrem de apropiată de sunetul original din studio. Mixul a fost realizat de către Dan Georgescu și trupa byron la Premium Artist Studios în București, masterizarea fiind făcută la renumitul studio Abbey Road din Londra de către Frank Arkwright (New Order, Joy Division, Blur, Arcade Fire, Biffy Clyro etc.) 

Pe cel de-al șaselea album trupa revine la un sound art rock, cu atingeri alternative și progresive, pianul, flautul și ocazionalele elemente electronice venind să coloreze și să îmbogățească fundalul rock. Cele douăsprezece piese vorbesc fiecare despre câte o lună a calendarului, făcând referire la legende și evenimente istorice; în același timp, povestea albumului poate fi interpretată drept parcursul unei relații, cu suișurile și coborâșurile sale.

byron – Marea (official video) https://youtu.be/CaP6fC3_cTA

Povestea Luciei începe în 2011 cu o piesă înregistrată timid în balconul părinților cu o clapă și o cameră digitală – „Silence”, un cover după trupa The MOOoD, postat pe Youtube. Băieții au îndrăgit coverul într-atât încât i-au filmat un clip profesionist, urmând un milion de vizualizări în câteva săptămâni și o primire extrem de pozitivă din toate colțurile lumii. Pentru Lucia a fost începutul unui drum care a adus-o, cu fiecare nouă piesă lansată și fiecare nou concert, mai aproape de desăvârșirea unui sound personal. Lucia vine acum, pe primul ei album, cu o colecție de cântece noi, în stilul indie pop pentru care a devenit apreciată, de pe care cunoașteți deja single-ul „Yours”.

Lucia – Yours (official video) https://youtu.be/PRh2mQoK9ls

Dublul concert de lansare va avea loc vineri, 6 noiembrie, la Fratelli Studios (str. Glodeni nr. 1-3, București). Biletele se găsesc în rețeaua IaBilet (magazinele Muzica, Say Shop, UMAN, Senia, IQ Box, agențiile Perfect Tour, automatele ZebraPay) precum și online pe www.iabilet.ro.

„Am ales Fratelli Studios pentru că este printre puținele locații care poate oferi calitatea experienței pe care ne-o dorim pentru concertul de lansare, de la partea tehnică (show-ul vizual, claritatea sunetului, design locație) la confortul publicului. Veți vedea că locul va fi transformat total pentru eveniment; am început deja să lucrăm la scenografie, iar sala modulară va fi adaptată cerințelor noastre. Abia așteptăm să vedeți ce v-am pregătit.” – Dan Byron

Haideți așadar vineri, 6 noiembrie, de la ora 21:00 la Fratelli Studios pentru două lansări extrem de așteptate pe scena muzicii alternative românești: Lucia, cu albumul ei de debut „Silence”, și byron cu noul lor album „Eternal Return”. Biletele se găsesc în rețeaua www.iabilet.ro și costă 30 lei (până pe 15 octombrie), 40 lei (până pe 30 octombrie) sau 50 lei (până în ziua concertului precum și la intrare). Elevii și studenții au o reducere de 20% valabilă la intrare cu carnetul vizat pe anul în curs.

www.byronmusic.ro
www.luciaofficial.com

Details

Date:
19 mai 2024
Time:
2:21

Lasă un răspuns