Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Artmania Festival 2018

mai 22 @ 20:09

    ARTmania, primul festival românesc care a dezvoltat în România conceptul de îmbinare între entertainment și artă, anunță line-up-ul final al ediției 2018.
 
    Pe lângă Steven Wilson, Arcane Roots, Leprous, HAKEN, Rome, Zeal&Ardor și Distorted Harmony, deja anunțați pentru concertele serilor de 27 și 28 iulie, Mogwai întregește oferta festivalului din acest an.

    Pentru prima oară în Transilvania, scoțienii vin în România pentru a prezenta cel mai recent album, ”Every Country`s Sun”, descris de publicația The Guardian ca fiind „o muzică perfectă pentru a naviga prin haosul etern al vieții”, care se adresează unui public cultivat, meloman, dornic de a experimenta sunete și trăiri noi într-un concert live de cea mai bună calitate.

 

    Mogwai se numără printre puținii supraviețuitori de succes ai scenelor post-rock din Glasgow din care s-au remarcat în anii `90 și care se află, în acest moment, în mijlocul unei cariere strălucitoare care cuprinde nouă albume de studio și nenumărate turnee în jurul lumii.

    Pe lângă asta, trupa s-a remarcat și prin muzica de film și televiziune, fiind omniprezenți pe genericele de final al producțiilor din toată lumea, printre care amintim ”Zidane: A 21st Century Portrait”, ”Miami Vice” sau ”Les Revenants” (un serial de televiziune transformat și în joc videoîn care s-a păstrat piesa muzicală principală, ”Kids Will Be Skeletons”.

 

    Trupa formată din Stuart Braithwaite (chitară, voce), Barry Burns (chitară, pian, sintetizator, voce), Dominic Aitchinson (chitară bas) și Martin Bulloch (tobe), s-a născut în Glasgow-ul anului 1995, cu un nume inspirat din creaturile filmului „Gremlin”, deși chitaristul Stuart Brathwaite spune că „numele nu are o semnificație specială și am intenționat să găsim unul mai bun, dar, ca în multe alte situații, nu ne-am mai întors la gândul ăsta ulterior”.

 

    Influențele muzicale ale Mogwai includ Fugazi, MC5, My Bloody Valentine, Sonic Youth, Pixies și The Cure, iar stilul lor muzical are conexiuni ușor de identificat cu diferite genuri muzicale, cum ar fi shoegaze, math rock sau art rock.

    Albumul de debut, „Mogwai Young Team”, a fost descris ca fiind „uluitor de dinamic, trecând fără probleme prin sunete liniștite, de o frumusețe blândă, la zgomote albe care zgârie creierul însoțite de ritm care pare de ciocan”. (Martin Strong, The Great Indie Discography)

    ARTmania Festival este o platformă dedicată promovării tuturor formelor de expresie artistică inspirate din cultura rock, ce s-a consacrat ca principal promotor regional al proiectelor muzicale contemporane.

    ARTmania nu înseamnă doar concerte ale unor mari formații internaționale și locale.

    Muzica este componentă de bază de la care a pornit totul, însă, reprezintă doar o parte din experiența pe care festivalul a dorit să o ofere iubitorilor de artă din România și din străinătate.

    Fiind cel mai longeviv festival rock din România și una dintre mărcile cu cea mai îndelungată tradiție de pe scena culturală regională, ARTmania și-a conturat propria identitate prin intermediul unui concept îndrăzneț și al unui ambient special: Piața Mare a uneia dintre cele mai frumoase cetăți medievale din Estul Europei – cetatea Sibiului.

 

    În aceeași perioadă cu ARTmania Festival, la Sibiu va avea loc și East European Music Conference (26 – 28 iulie 2018), cea mai importantă conferință dedicată industriei muzicale din România.

    După o primă ediție în care peste 400 de persoane – participanți și invitați – din mediul cultural românesc și european au schimbat idei și au împărtășit concluzii, cea de-a doua ediție continuă inovația pe piața românească a evenimentelor de profil cu încă un program de avangardă: Romanian Music Export.

    Astfel, primul program românesc din zona antreprenorială care își asumă zona de promovare și de export muzical la nivel european, va fi gata de start odată cu ediția a doua EEMC și va fi disponibil pentru participanții și invitații la conferință.

    Biletele sunt disponibile aici: http://eemusic.ro/

    ARTmania Festival este membru fondator AROC – Asociația Română a Organizatorilor de Concerte si Evenimente Culturale, care-i are ca membri fondatori pe cei mai importanți promoteri din România, precum Emagic, Events, Electric Castle, Summer Well sau Twin Arts, printre alții.

    Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in reteaua fizica iabilet.ro/retea : Magazinele Flanco, Metrou Unirii 1 langa casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX – Telekom, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Expirat Halele Carol (in intervalul orar: 18:00-22:00), Hard Rock Cafe, Beraria H, Targul Cartii (Pasajul Latin), Agentiile Perfect Tour, Magazinele Uman si in Statiile de Plata SelfPay din toata tara.

 

    Online pe www.iabilet.ro, puteti plati cu Cardul, prin Paypal, pe factura la Vodafone sau Orange cu plata la sfarsitul lunii sau ramburs cu plata cash prin Fan Courier oriunde in tara.

 

Details

Date:
22 mai 2024
Time:
20:09

Lasă un răspuns