Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

„Am iubit iubirea”, după Nina Cassian @ Muzeul Naţional al Literaturii Române | 9 martie 2019

9 martie 2019

Muzeul Național al Literaturii Române vă invită sâmbătă, 9 martie 2019 să vă bucurați de un mărțișor special, două reprezentații ale spectacolului „A(m) iubi(t) iubirea”, după Nina Cassian, coordonat artistic de regizoarea Cătălina Buzoianu, cu Roxana Guttman, Mihai Nițu și Naomi Guttman, la sediul din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8, începând cu ora 17.00, respectiv ora 19.30.

Poetă, traducătoare şi eseistă, Nina Cassian s-a născut la 27 noiembrie 1924. La naştere, se numea Renée-Annie Cassian-Mătăsaru. În 1940, Tudor Arghezi îi spunea sentenţios: „Talent incontestabil!“, după ce îi citise un caiet de versuri. Prima sa poezie publicată în ziarul „România liberă“ în 1945, care a şcocat prin stil, are un titlu teribilist pentru o poezie de debut: „Am fost un poet decadent“.

Nina Cassian a îmbrăcat veșminte de muză. Le-a purtat cu o senzualitate desăvârșită, cu seninătate și mai ales cu stil. A fost autentică și fascinantă. „Fiecare nouă iubire este o speranţă”, obişnuia să spună Nina Cassian.

Spectacolul s-a născut din dorința și nevoia de a spune lucrurilor pe nume, iubirii pe nume, trădărilor, viselor, VIEȚII pe nume. Toate vin să întregească imaginea a ceea ce ar trebui să ne vegheze clipele vieții, IUBIREA.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.
Vă așteptăm cu drag!

Detalii

Data:
9 martie 2019
Eveniment Category:

Organizator

Muzeul Naţional al Literaturii Române

Loc de întâlnire

Muzeul Naţional al Literaturii Române
Bucuresti, România + Harta Google