Editia din acest an a Eurovisionului, programata sa aiba pe in perioada 22-26 mai la Baku, Azerbaijan, sta sub semnul unui scandal.

Desi Sabina Babayeva, reprezentanta Azerbaijanului la Eurovision, sustine ca tara sa ocroteste muzicienii, realitatea este cu totul alta.

Potrivit unui articol aparut in publicatia britanica Daily Mail, rapperul azer Jamal Ali (24 de ani) si basistul sau, Natiq Kamilov (24 de ani), au fost arestati in timpul unui concert sustinut cu ocazia unui miting al opozitiei din Azerbaijan. Cei doi au batuti si torturati de politie si condamnati la zece zile de inchisoare. Mai mult decat atat, dupa ce fost eliberat din inchisoare Natiq Kamilov a fost obligat sa se inroleze in armata, desi inca este student.

Nu sunt primele dovezi ca in Azerbaijan sunt incalcate drepturile omului. Azer Mammadov, un alt cantaret din aceasta tara, a fost hartuit de autoritati deoarece in cantecele sale criticau actualul regim.

In conditiile in care nu a mai fost lasat sa cante, iar familia sa a fost urmarita, Mammadov a fugit anul trecut in Olanda.

 

 

 

Sursa:www.bestmusic.ro

Lasă un răspuns