MulÅ£i dintre noi aproape că nu ne mai imaginăm viaÅ£a fără vorbitul la telefonul mobil. Însă pe cât de indispensabilă este această activitate, pe atât e ÅŸi de periculoasă! În acest sens, pentru prima dată, OrganizaÅ£ia Mondială a Sănătăţii (OMS) a făcut o avertizare oficială: radiaÅ£iile celularelor cauzează cancer!

 

O echipă formată din 31 de oameni de ÅŸtiinţă din 14 ţări a analizat, în perioada 24-31 mai, mai multe studii de specialitate ÅŸi experimente, pentru a stabili gravitatea expunerii la câmpurile electromagnetice de radiofrecvenţă.

Jonathan Samet, de la Universitatea Carolina de Sud din Statele Unite ale Americii, preÅŸedinte al grupului de lucru, susÅ£ine că datele existente sunt suficient de puternice pentru a încadra efectele vorbitului la mobil în categoria de risc crescut de cancer. Rezultatele efective ale studiului, precum ÅŸi o serie de recomandări vor fi făcute publice abia peste o lună.

Cercetările anterioare arată însă că riscurile apariÅ£iei unei tumori la creier sunt cu 40% mai mari pentru cei care vorbesc la celular, în medie, 30 de minute pe zi, timp de zece ani. OMS include telefoanele mobile în aceeaÅŸi categorie de agenÅ£i cancerigeni din care fac parte ÅŸi… vaporii de benzină!

Gravidele, interzis la telefoane

RadiaÅ£iile emise de mobile nu numai că favorizează apariÅ£ia cancerului ÅŸi a tumorilor, dar au efecte negative ÅŸi asupra funcÅ£iei cognitive a creierului, pentru că telefonul e Å£inut la ureche în zona lobilor temporali. “Se recomandă evitarea folosirii telefonului mobil de către persoanele cu vârste mai mici de 14 ani ÅŸi de către femeile însărcinate. În timpul nopÅ£ii, nu lăsaÅ£i telefonul mobil la capul patului, întrucât sigur va influenÅ£a structurile nervoase. Undele electromagnetice de frecvenţă joasă sunt extrem de periculoase, întrucât cresc riscul apariÅ£iei de tumori cerebrale”, a explicat pentru Libertatea prof. dr. Vlad Ciurea (foto), ÅŸeful Clinicii de Neurochirurgie de la Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar- Arseni, din BucureÅŸti.

Sursa:libertatea.ro


About Post Author

Lasă un răspuns