Deși este considerat ca fiind unul dintre cei mai buni regizori ai lumii, Tarantino tot are parte de critici dureroase, venite chiar din partea unui colaborator de-al său. Cunoscutul compozitor italian Ennio Morricone, câștigător al unui premiu Oscar pentru muzica din filmul „Cei 8 odioși”, l-a numit pe regizorul Quentin Tarantino un „cretin”, susținând că filmele sale sunt „ niște gunoaie”.

Ennio Morricone nu-l consideră pe Tarantino demn de titlul care i se atribuie, acesta fiind numit unul dintre cei mai buni regizori ai tuturor timpurilor. Deși cei doi au colaborat în trecut, atunci când celebrul muzician a lucrat la coloana sonoră a filmului „Cei 8 odioși”, compozitorul italian nu și-a format o părere pozitivă despre celebrul regizor, numindu-l pe acesta „cretin”. Cât despre operele sale, Morricone susține că filmele lui Tarantino sunt pur și simplu „niște gunoaie”. Muzicianul l-a criticat pe Tarantino în cadrul unui interviu care va fi publicat în luna decembrie în ediția germană a revistei Playboy, conform Indie Wire.

Ennio Morricone a câștigat premiul Oscar pentru cea mai originală coloană sonoră, în filmul „Cei 8 odioși”
Foto Getty Images

Ennio Morricone este nemulțumit de modul în care Tarantino lucrează

Muzicianul italian a declarat că ese nemulțumit de modul în care regizorul lucrează, deoarece acesta adoptă un stil „haotic și lipsit de originaliatate”.

Se pare că aceasta a fost una dintre problemele care l-a înfuriat pe compozitor.

„El nu este un regizor. Este absolut haotic. Vorbește fără să gândească și face totul pe ultima sută de metri. Brusc, te sună și vrea o coloană sonoră completă în doar câteva zile. Așa ceva este imposibil!  Mă enervează rău. Nu am de gând să mai fac parte din așa ceva. Și i-am spus asta ultima dată”, a declarat Morricone.

Ennio Morricone a împlinit 90 de ani
Foto Getty Images

Compozitorul susține că Tarantino este un „cretin”

Celebrul muzician italian, ale cărui opere muzicale au fost extrem de apreciate și premiate de-a lungul timpului, în peste 500 de filme, pintre care și „Cel bun, cel rău, cel urât” și „Cinema paradiso”, al lui Giuseppe Tornatore, a susținut că Tarantino nuse poate compara cu alți mari regizori.

„Omul este un cretin. El doar fură de la alții și le pune pe toate la un loc. Nu are nimic original. Nici măcar nu-l consider ca fiind un regizor. Este un nimic în comparație cu cei mari de la Hollywood, John Huston, Alfred Hitchcock sau Billy Wilder. Aceștia au fost extraordinari. Tarantino pur și simplu reîncălzește ciorba”, a mai spus compozitorul. Ennio Morricone a împlinit 90 de ani în data de 10 noiembrie 2018.