Cântărețul italian Zucchero a ajuns vineri seară la Cluj-Napoca, unde va susține, sâmbătă, un concert, el fiind în acest oraș pentru prima dată.

    Artistul a declarat că este încântat să vadă locuri noi și că acceptă cu bucurie să concerteze în orașe sau țări pe care nu le-a văzut, ajungând astfel în cele mai îndepărtate colțuri ale planetei.

    ‘Sunt un nomad al muzicii. Îmi place să merg în locuri în care nu am mai fost. De exemplu aici, la Cluj, sunt pentru prima dată.

 


   

    Când am primit invitația de a face acest concert am fost foarte bucuros să accept.

    De mulți ani fac turnee și am călătorit în toată lumea și am cântat în locuri imprevizibile — Armenia, Tahiti, Noua Caledonie, Mauritius, Insulele Reunion, Turcia, Maroc, Libia, Tunisia, Algeria, multe țări în care marile turnee nu ajung.

 


   

    (…) Despre Cluj știu că este un oraș frumos, plin de tineri și cunoscut pentru viața tinerească’, a spus Zucchero, într-o conferință de presă organizată după aterizarea avionului.

    Referitor la concert el a spus că va cânta cu una dintre cele mai bune formații cu care a cântat în cariera sa.

    ‘Este un concert de aproape 3 ore, cu cea mai bună formație pe care cred că am avut-o până acum, cu muzicieni care vin din SUA, iar câțiva sunt italieni.

    Concertele de aici fac parte din prima parte a turneului. O să fie multe melodii de pe albumul ‘Black Cat’ și alte melodii din creația mea pe care publicul le cunoaște foarte bine’, a spus artistul.

    El a povestit și despre noul album la care lucrează în prezent, care va conține 12 melodii care au fost scrise cu trei producători care fac parte din cei zece cei mai buni producători din lume.

    Aceștia sunt oameni care au lucrat cu Rolling Stones, Bob Dylan, Bruce Springsteen, Led Zeppelin sau Elton John.

    Cântărețul a precizat că tocmai a făcut, pentru acest nou album, două înregistrări, la Los Angeles și la New Orleans.

 


   

    ‘Este un album cu referințe foarte puternice legate de blues și amestecat cu melodia meditereeană.

    Este și o piesă compusă împreună cu Bono, sau un al cântec pe care l-am făcut cu Elvis Costello’, a spus Zucchero.

    Întrebat ce crede despre publicul din ziua de astăzi, având în vedere toate țările în care a concertat, artistul italian a afirmat că la începuturile carierei sale oamenii erau mai calzi sau mai reținuți, în funcție de poporul din care proveneau.

    ‘Acum, mulțumesc lui Dumnezeu, sunt toți un pic mai calzi’, a spus Zucchero.

 
   

    Cântărețul, care se află pentru a doua oară în România, va susține sâmbătă primul său concert din Cluj, de la ora 20,00, la Sala Polivalentă, iar în 14 noiembrie primul său concert din București, în cadrul Zucchero Black Cat World Tour 2016.

 


   

    Artistul italian, ale cărui albume s-au vândut în peste 60 de milioane de exemplare, a lansat recent albumul Black Cat.

    Noul material discografic are 13 piese și include colaborări cu monștri sacri ai rock-ului mondial, Bono și Mark Knopfler — vocalistul, chitaristul și compozitorul Dire Straits.

    Melodia Streets of Surrender este rezultatul colaborării artistice cu Bono și este orchestrată cu inconfundabila chitara a lui Mark Knopfler.

    Streets of Surrender (S O S) este un tribut adus victimelor atentatului de la sala de concerte Bataclan din Paris din noiembrie 2015.

    VIDEO | Interviul realizat de Andreea Esca pentru ProTV:

Lasă un răspuns