Starul hip-hop Wyclef Jean, fost membru al grupului The Fugees, îşi va anunţa candidatura la preşedinţia statului Haiti joi, pe postul CNN, a anunţat, marţi, postul de televiziune american.

Cântăreţul haitian îşi va anunţa candidatura în ediţia de joi a emisiunii "Larry King Live", au adăugat reprezentanţii CNN, citând o sursă apropiată artistului.

Un purtător de cuvânt al cântăreţului a confirmat pentru AFP că fostul membru al grupului The Fugees va participa într-adevăr la această emisiune, indicând că "acesta va fi primul său anunţ", fără să ofere alte precizări.

""

Constituţia haitiană îi interzice preşedintelui actual, René Préval, să candideze pentru un nou mandat de şef al celui mai sărac stat din cele două Americi, răvăşit de seismul din 12 ianuarie. Alegerile prezidenţiale din Haiti vor avea loc pe 28 noiembrie.

Mandatul preşedintelui Préval se încheie în februarie 2011, dar mai multe partide haitiene îl acuză deja pe şeful statului insular că vrea să rămână la putere.

Wyclef Jean, în vârstă de 37 de ani, s-a născut într-o suburbie a capitalei Port-au-Prince, însă a părăsit Haiti – considerat cel mai sărac stat din emisfera nordică – şi a crescut în cartierul Brooklyn din New York (SUA).

Însă pentru a se putea înscrie în cursa pentru preşedinţie, Wyclef Jean va trebui să dovedească că a locuit în Haiti în ultimii cinci ani, că deţine o proprietate în această ţară şi că nu a fost cetăţean al altui stat.


Lasă un răspuns