Imagini spectaculoase cu un stol mare de grauri au fost surprinse de Vasile Bădilaş, ranger în Parcul Naţional Munţii Măcinului.

Graurii sunt păsări din familia Sturnidae, originari din Europa, Asia şi Africa. Au în jur de 20 de centimetri lungime, o greutate de aproximativ 100 de grame şi au penajul închis la culoare.

Sunt păsări solitare în general, trăiesc până la 20 de ani în libertate şi se hrănesc cu insecte şi fructe.

Toamna sau atunci când este un prădător în preajmă, graurii se strâng în stoluri mari, un adevărat ”nor” dens, cu o formă care se modifică permanent.

Parcul Naţional #MunţiiMăcinului, unul dintre cele 22 de parcuri naţionale şi naturale administrate de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, este situat în sud-estul ţării şi are o suprafaţă de 11.151 de hectare, cuprinzând Culmea Pricopanului şi Munţii Măcinului.

În parc se regăsesc aproape 1.900 de specii de plante, 72 fiind protejate. În interiorul parcului sunt amenajate mai multe trasee turistice.

Stol de grauri în Parcul Național Munții Măcinului din cadrul Romsilva

Imagini spectaculoase cu un stol mare de grauri au fost surprinse de colegul nostru Vasile Bădilaș, ranger în Parcul National Muntii MacinuluiGraurii sunt păsări din familia Sturnidae, originari din Europa, Asia și Africa. Au în jur de 20 de centimetric lungime și o greutate de circa 100 de grame. Penajul este închis la culoare. Sunt păsări solitare în general, trăiesc până la 20 de ani în libertate și se hrănesc cu insecte și fructe.Trăiesc în general în zonele de câmpie și sunt păsări ușor adaptabile. Toamna sau atunci când este un prădător în preajmă, graurii se strâng în stoluri mari, un adevărat ”nor” dens, cu o formă care se modifică permanent.Parcul Național #MunțiiMăcinului, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este situat în sud-estul țării și are o suprafață de 11.151 de hectare, cuprinzând Culmea Pricopanului și Munții Măcinului.În parc se regăsesc aproape 1.900 de specii de plante, 72 fiind protejate ca specii rare sau vulnerabile și 27 fiind endemic pentru regiune. În interiorul pacrului sunt amenajate 11 trasee turistice.Credit foto și video: Vasile Bădilaș, Parcul Național Munții Măcinului*****Flights of European starling in Munții Măcinului National Park in #Romania#DezvoltareDurabilă #ConteazăPentruViitor #AriiProtejate #Măcin #Dobrogea #România

Geplaatst door Regia Nationala a Padurilor – Romsilva op Maandag 12 november 2018

Stol de grauri în Munţii Măcin FOTO Vasile Bădilaş