”Paraziții”, dați în judecată de sindicaliștii din Poliție: ”Ne-au înjurat de toți sfinții și răniții”

Sindicatul Național al Agenților de Poliție vrea să dea în judecată formația de hip-hop ”Paraziții” din cauza versurilor unei melodii lansate recent, ”Antimiliție”, pe care sindicaliștii le consideră jignitoare, transmite Mediafax.

„Săptămâna viitoare, la Tribunalul Municipiului Bucureşti, îi vom acţiona în judecată pentru calomnie şi pentru ce mai găsesc avocaţii acolo, că nu poţi să-i înjuri pe toţi poliţiştii din ţara asta la modul ăsta. Adică fiecare mai greşim, dar totuşi, este foarte mult”, a declarat Iulian Surugiu, preşedintele SNAP.

Motivul pentru care sindicaliștii au decis să ceară daune în instanță este legat mai ales de faptul că formația ar înjura și familiile polițiștilor. Deocamdată, sindicatul nu a stabilit cuantumul daunelor pe care le vor cere celor de la ”Paraziții”.

„Nu am spus niciodată că avem numai poliţişti deştepţi, frumoşi, dar nici aşa, în halul ăsta, mai ales de familii. Ne-au înjurat de toţi sfinţii şi de toţi răniţii”, a mai spus Surugiu.

NEW VIDEO: “Lacrimi de ceară” | Paraziții , care face parte din următorul album, “Arma secretă”, disponibil de pe 24 mai

Unul dintre cele mai solide si emblematice grupuri hip hop din Romania, Paraziții , au lansat un nou videoclip pentru piesa “Lacrimi de ceară”, care va face parte din următorul material discografic al trupei, “Arma secretă”. Piesa este un manifest pentru calitatea muzicii rap.

Albumul va include in setlist, pe langa piesele deja cunoscute si fredonate de generatii, si materiale noi si va aparea pe 24 mai in toate magazinele online si offline.

Parazitii au luat fiinta in 1994, iar primul lor album, “Poezii Pentru Pereţi”, produs independent, a fost lansat pe 15 iunie 1995 şi a fost al doilea album de rap din Romania (după R.A.C.L.A. şi înainte de BUG Mafia).

Cu 11 discuri la activ, Parazitii au marcat scena hip hop de la noi, reusind sa deranjeze establishmentul muzical, sa se revolte impotriva sistemului si sa se mentina drepti in fata curentului trendy.

Paraziții e una dintre primele trupe de hip hop din România formata din Cheloo (Cătălin Ştefan Ion), Ombladon (Bogdan Ionuţ Pastaca) și FreakaDaDisk (Petre Urda; ex-“Morometzii”), înființată în 1994.

Cu albume ca “Nici o problemă”, “Categoria grea”, “Irefutabil” sau recentul “Lovitură de pedeapsă”, trupa Paraziții a reușit fără efort să își păstreze neatinsă atitudinea hip-hop care i-a consacrat încă de la început.

Discografie

15 iunie 1995    Poezii pentru pereți Kromm Studio / Amma Sound
5 aprilie 1996    Nimic normal Digital Record studio
23 iunie 1997    Suta Digital Record
14 iulie 1999     Nici o problemă A&A Records
7 august 2000  Iartă-mă Roton
5 iunie 2001     Categoria grea Alpha Sound
18 noiembrie 2002    Irefutabil Rebel Music
8 noiembrie 2005     Confort 3 Roton
22 noiembrie 2007    Slalom printre cretini Cat Music
2009 Slalom printre cretini (Reeditat) Cat Music
15 iunie 2010     Tot ce e bun tre să dispară 20 CM Records
29 februarie 2016      Lovitură de pedeapsă 20 CM Records

Maxi-Single-uri

21 noiembrie 2001 Shoot Yourself / Împușcă-te Rebel Music
10 mai 2002 În focuri Rebel Music
4 noiembrie 2002 Bad Joke Rebel Music
14 aprilie 2004 Jos Cenzura! Rebel Music
7 iunie 2005 Violent 20 CM Records

Parov Stelar, Foreign Beggars, Stavroz, Jan Blomquist – alţi artişti care vor cânta la Untold

Parov Stelar, Foreign Beggars, Stavroz, Jan Blomquist – alţi artişti care vor cânta la Untold

 

Peste 200 de artişti internaţionali, dar şi din România, vor urca pe cele zece scene ale Festivalul Untold, care are loc între 5 şi 8 august la Cluj-Napoca, iar printre ultimele nume care au confirmat participarea se află Parov Stelar, Foreign Beggars, Stavroz, Jan Blomquist. Până în prezent, 65.000 de persoane au cumpărat abonamente pentru cele patru zile ale evenimentului muzical.

Potrivit organizatorilor, după confirmarea singurului show Black Eyed Peas din Europa în 2018 la Untold, lista festivalului este completată cu alţi 130 de artişti internaţionali dar şi din România, care se alătura celorlalţi anunţaţi deja printre care: The Chainsmokers, The Prodigy, Jason Derulo, Armin van Buuren, Kygo, Diplo, Steve Aoki, Dimitri Vegas&Like Mike, Afrojack, Tiesto, Solomun.

Astfel, Parov Stelar, Foreign Beggars, Stavroz, NU, Jan Blomqvist&Band, Blond:ish sunt doar câteva dintre numele mari care completează line-up-ul şi care vor urca pe cele 10 scene ale festivalului Untold. În line-up-ul din acest an se regăsesc şi unii dintre cei mai apreciaţi artişti din România cum ar fi Manuel Riva, Vanotek, Subcarpaţi, Golan, DOC, Grasu XXL, Deliric & Silent Strike, Şatra B.E.N.Z, Macanache, Parazitii şi mulţi alţii.