Echipele Steaua Bucureşti, FC Vaslui  şi Rapid  au obţinut calificarea în grupele Ligii Europa, iar Dinamo şi Gaz Metan Mediaş au ratat prezenţa în această fază a competiţiei, în urma rezultatelor înregistrate, joi, în manşa secundă a play-off-ului.

 

Formaţia Steaua Bucureşti a fost prima echipă din cele cinci angrenate în play-off-ul Ligii Europa care a obţinut calificarea în grupe, în urma remizei, scor 1-1 (0-0), din meciul cu ŢSKA Sofia, din deplasare, după ce în tur românii se impuseseră cu 2-0. În meciul de joi, golurile au fost marcate de Cristian Tănase, pentru Steaua, în minutul 73, şi Michel Platini, pentru ŢSKA, în minutul 83.

FC Vaslui a obţinut şi ea calificarea, în ciuda înfrângerii, scor 0-1 (0-0), din deplasare, cu echipa cehă Sparta Praga. Vasluienii s-au impus în tur cu scorul de 2-0. Singurul gol al meciului de la Praga a fost marcat de Pamici, în minutul 59.

Ultima echipă calificată în grupele Ligii Europa a fost Rapid Bucureşti, care a remizat, la Timişoara, scor 1-1 (1-0), cu echipa poloneză Slask Wroclaw, giuleştenii impunându-se şi în tur cu 3-1. Joi, pentru Rapid a marcat Pancu ’12, în timp ce pentru polonezi a punctat Sobota ’90.

Celelalte două formaţii româneşti din play-off, Dinamo şi Gaz Metan Mediaş, au ratat şansa de a accede în grupe.

Dinamo Bucureşti a pierdut, pe teren propriu, cu scorul de 2-3 (1-1), meciul disputat cu formaţia ucraineană Vorskla Poltava, după ce şi în tur pierduse cu scorul de 1-2. Joi, pentru Dinamo au marcat Torje ’45 şi Ţucudean ’90, în timp ce golurile ucrainenilor au fost reuşite de Januzi ’37 şi Barannik ’73, ’78.

Echipa Gaz Metan Mediaş a învins, la Cluj-Napoca, cu scorul de 1-0 (1-0), formaţia austriacă Austria Viena, însă a ratat calificarea, deoarece în tur a pierdut cu 1-3. În meciul de la Cluj, golul a fost reuşit de Hoban, în minutul 40.


Lasă un răspuns