Hellboy 2019, premiera pe 12 aprilie, in cinematografele din tara! Un film distribuit de Vertical Entertainment.

Hellboy, creația artistului de benzi desenate Mike Mignola, prezinta partea cinematografului modern ca și omologii Marvel și DC Comics. Hellboy a lansat în același an ca si Spider-Man 2, în timp ce Hellboy 2: Armata de Aur a lansat in aceeasi vară cu The Dark Knight.

  • Regia: Neil Marshall
  • Cu: Milla Jovovich, David Harbour, Ian McShane,Daniel Dae Kim
  • Sinopsis:  În încercarea sa de a li se împotrivi unor vrăjitoare medievale lipsite de scrupule și dispuse să folosească farmece vechi de mii de ani pentru a-și atinge scopul final de a distruge întreaga omenire, Hellboy ajunge în Marea Britanie, unde trebuie să le înfrângă pe consoarta lui Merlin și Regina Nimue. Însă confruntarea dintre bine și rău se transformă într-o luptă mult prea periculoasă și sângeroasă, care nu numai că riscă să genereze o mulțime de victime colaterale, dar poate să provoace chiar și sfârșitul lumii – un deznodământ pe care Hellboy încearcă să îl evite cu orice preț.

Muzica din Hellboy 2019, dementiala!

COVER by Deep Purple clasic rock ‘Smoke On The Water’.

Machine Head (EMI/Warner Brothers) album din 1973.

COVER  Billy Idol  ‘Mony Mony’.

Big Red ,Psychic Migraine , Gruagach , You Call Us Monsters, Baba Yaga , A New Eden, Destroyer of All Things, Cathedral Fight , Anung Un Rama , This Isn’t You, Hellboy , Rock Me Like a Hurricane (Spanish Version)

Este regretabil că aceasta continuare a lui Hellboy din anul 2019 – a regizorul Neil Marshall (episoadele filmului „Lost in Space” și „Westworld”) și scriitorul Andrew Crosby (Eureka), cu David Harbour – nu respectă această moștenire.

Hellboy încearcă să facă prea mult și să spună prea multe, dar nimic revelant din ceea ce are nevoie acest film.

VEZI TRAILER:

Scenariul lui Crosby încearcă să stoarcă o jumătate de poveste discretă despre Hellboy într-un singur film, cu o pauză slabă și o structură slabuta.

Marshall încearcă să facă o latura de groază, o comedie și un blockbuster de acțiune, avand efectul de mijloc în toate cele trei structuri.

Dar cea mai mare problemă cu Hellboy este că nu mai are niciun farmec.

Intriga din Hellboy este în mod predominant ridicata de Hellboy: vânătoarea sălbatică, în care vrăjitoarea din epoca arthuriană Nimue se ridică pentru a cuceri omenirea cu o armată de spirite de neoprit.

Accentul pe „predominant”, pentru că nu există decât o fațetă a  imaginii lui Hellboy neignorata, deoarece în poveste apar discursuri lungi de expunere și nu mai puțin de cinci secvențe de flashback strânse pe tot parcursul filmului.

În ciuda tuturor acestor lucruri, este nevoie de un film de două ore și jumătate , pentru o actiune de aproximativ 45 de minute pentru a-și introduce personajele secundare și a pune Biroul de cercetări și apărare paranormale al lui Hellboy in cautarea si lupta cu raul.

Este mai mult o listă de Wikipedia decât un film – o abordare a naturii variate și disjuncte a continuității Hellboy care ar servi mult mai bine unei serii de televiziune decât un singur film de lung metraj.

În și printre flashback-urile lui Hellboy, laturile de informații precum și o multitudine de personaje introduse și apoi neexplorate, filmul încearcă chiar să cântărească ideea că poate monștrii sunt doar înțeleși greșit și nu ar trebui să fie uciși din discriminare?

Dar niciunul dintre monștrii din Hellboy nu simpatizează. Toți sunt ucigașii care nu sunt tratați, bestii și canibali – în mod fundamental distructivi.

În cele din urmă, Hellboy pare să uite că a ridicat vreodată întrebarea în primul rând, astfel încât să poată realiza un montaj al unor băieți răi care au fost uciși pe un single rock optimist.

 Este greu de spus dacă aceasta este vina lui Harbour – care mârâie sau strigă sau îi strigă de cele mai multe ori – sau Crosby e pe Hellboy, care nu este nici mândru, competent sau consistent.

O scenă de inceput il are pe eroul nostru stacojiu care își pierde rolul în executarea necesară a unui agent BPRD căzut; mai târziu, va dura doar un discurs ticălos pentru a-l face să râdă de modul în care urăște oamenii.

Este un ticălos pentru oamenii din jurul lui, indiferent dacă este uman sau paranormal, și nici măcar nu pare foarte bun la slujba lui. Nu-i place cercetarea paranormală și, de asemenea, nu pare să iubească prea mult monștrii de vânătoare. Filmul nu face nici un efort să ne explice de ce este în profesia sa, cu excepția faptului că tatăl său la forțat să fie.

Un Hellboy mai tânăr și mai abraziv există în benzi desenate, dar există un motiv pentru care adultul Hellboy – nepasator, dar prietenos, obosit, dar niciodată gata să renunțe, într-un fel indiferent și indignat în orice moment – este personajul principal. El este Hellboy, toată lumea îl place asa.

Umorul în cea mai mare parte constă în plângerea lui Hellboy.  Regizorul încearcă uneori să acceseze efectele de groază, sensibilizand transformare omului in animal, reliefand imaginea unei creaturi care merge in patru labe.

Scenele de luptă sunt slab prezentate, sprijinindu-se foarte mult pe caracterele CGI care împing în medii întunecate. Apoi sângele care stropeste, capetele omenești putezite ca strugurii, demonii apucând un om de ambele picioare și trăgând până când erupe într-o fantă a viscerelor.

Designul demonilor înșiși este unul dintre atuurile strălucitoare ale lui Hellboy. De asemenea, filmul prezinta pe scurt momentul când Marshall își permite să meargă în tabăra completă pentru apariția lui Lobster Johnson. Johnson, jucat in Biserica Thomas Haden (Spider-Man 3), se întoarce într-una din cele două scene ale filmului.

Ian McShane (Deadwood, American Gods, John Wick) îl face pe Ian McShane  profesorul Bruttenholm, acesta chiar reușind să evidentieze sentimentul iubirii fata de fiul sau, Hellboy:  „Te iubesc, Hellboy”, in finalul filmului. 

Vom descoperi animația  Gruagach, spiritul cu corp de mistreț, care are o strălucire  expresivă.

Dacă vă place spiritele și monștri, cu un adevarat  tunning , pentru câteva ore, Hellboy ar putea fi chiar filmul tau preferat. Dar, în ansamblu, greșelile sale depășesc puternic virtuțile sale.

Ar fi nedrept să comparăm aproape orice regizor cu Guillermo del Toro – pentru ca nici filmele lui Hellboy nu erau chiar perfecte. De asemenea, au suferit de probleme de stimulare și de terminații anti-climatice. Dar ei au accentuat personajele și tonul, și au ales cu atenție din gama de material sursă Hellboy pentru a construi o lume plină de încântare și caractere pline de maretie.

Hellboy face exact contrariul, favorizând referințele și punând amprenta pe caracter și ton și prefera sa sufere el in locul celor dragi, iar asta il face UNIC.

About Post Author

Lasă un răspuns