Central European Media Enterprises (CME), care detine in Romania posturile din reteaua Pro, a cumparat postul de televiziune bTV, liderul pietei de profil din Bulgaria, tranzactia fiind evaluata la 400 mil. dolari, potrivit unui comunicat al companiei.

CME a achizionat pe langa postul de televiziune si posturile bTV Cinema si Btv Comedy, respectiv 74% din Radio Company C.J. OOD, care opereaza cateva posturi de radio. Anterior, aceste posturi au fost detinute de News Corporation.

Tranzactia urmeaza sa fie finalizata in al doilea trimestru al acestui an.

“Achizitia bTV a reprezentat urmatorul pas in repozitionarea CME dupa vanzarea operatiunilor din Ucraina. Ne concentram toate eforturile pe crearea unei companii media profitabile in tarile din Uniunea Europeana”, declara Adrian Sarbu, presedinte si CEO al CME.

CME a fost asistata financiar in aceasta tranzactie de divizia din Londra a Deutsche Bank AG.

La sfarsitul lunii ianuarie, CME a vandut posturile de televiziune Studio 1+1 si Kino pentru 300 mil. dolari, cumparatorul fiind Harley Trading Limited, companie detinuta de Igor Kolomoisky.

CME opereaza statii de televiziune in sapte tari din Europa Centrala si de Est, cu o audienta totala de aproximativ 97 de milioane de persoane.

Grupul detine televiziuni in state precum Croatia (Nova TV), Cehia (TV Nova, Nova Cinema, Galaxie Sport), Romania (Pro TV, Pro TV International, Acasa TV, Pro Cinema, Sport.ro, MTV Romania), Slovacia (TV Markíza, Galaxie Sport), Slovenia (Pop TV, Kanal A).

CME este listat la bursa electronica NASDAQ si la Bursa de Valori de la Praga, sub simbolul CETV.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns