La examenul pentru obtinerea permisului de conducere vor fi numai politisti cu atestat, care vor fi testati o data la cinci ani.

Un Ordin al ministrului de Interne, supus dezbaterii publice, prevede ca examinatorii sa aiba un atestat obtinut in urma unui curs de formare initiala pentru examinatori, organizat de Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor.

De asemenea, fiecare examinator este evaluat anual cu privire la modul de indeplinire a atributiilor de serviciu, iar evaluarea anuala consta in sustinerea unui test scris si a unei probe practice pentru verificarea competentelor necesare exercitarii activitatii de examinator.

In plus, fiecare ofiter sau agent care a obtinut atestatul de examinator este supus unei verificari "pe parcursul desfasurarii examenelor de conducere in traseu la proba practica, o data la fiecare cinci ani, pentru o perioada minima cumulata de cel putin o jumatate de zi, monitorizandu-se activitatea acestuia pe parcursul mai multor examene la proba practica", se mai arata in ordinul MAI.

Mai mult, fiecare examinator, o data la doi ani, pe o perioada de patru zile, trebuie sa participle la cursuri pentru mentinerea si actualizarea cunostintelor si aptitudinilor, dezvoltarea de noi competente si pentru asigurarea desfasurarii examenelor in mod corect si uniform.

Ordinul se aplica de la data de 19 ianuarie 2013, cu exceptia dispozitiilor Capitolului VI privind asigurarea calitatii activitatii si formarea continua a examinatorului, care se aplica de la data intrarii in vigoare a ordinului.

 

Sursa: hotnews.ro

Lasă un răspuns