Trupele Iris, Urma si Byron vor concerta în weekend în Centrul Vechi al Capitalei, în avanpremiera Zilelor Bucurestiului, care vor fi organizate între 17 si 19 septembrie si vor include proiectii de film, concerte si expozitii, informeaza Primaria Municipiului Bucuresti (PMB).

În acest weekend, bucurestenii sunt invitati în Centrul Istoric pentru o avanpremiera a evenimentelor ce vor avea loc de Zilele Bucurestiului, care vor fi organizate între 17 – 19 septembri de Centrul de Proiecte Culturale al PMB – ArCuB.

De vineri pâna duminica, în zona veche a Bucurestiului, vor cânta, pe o scena amplasata la intersectia Strazii Franceze cu Strada Sepcari, seara între 19.30 ?i 22.00, Sillent Strike si DiscoBalls (vineri), Grimus si Iris (sâmbata) si Byron si Urma (duminica).

De asemenea, Fanfara Jandarmeriei va face un tur al Centrului Istoric, sâmbata, între 14.00 si 16.00, în timp ce publicul va putea participa la concursuri cu premii.

""

Zilele Bucurestiului 2010 vor fi sarbatorite între 17 si 19 septembrie, prin diverse manifestari. De luni si pâna pe 26 septembrie, va fi prezentat la Curtea Veche Salonul Municipal de Arta Medievala, o expozitie ce cuprinde lucrari realizate în variate stiluri si tehnici de artisti plastici contemporani, invitati sa ambienteze arhitectura medievala de exceptie a fostei resedinte domnesti. Exponatele fac referire la iconografia crestina, la tehnicile artistice consacrate în perioada medievala (bizantina, romanica si gotica), la patrimoniul cultural national si la contextul european de ieri si de azi, se arata pe site-ul ArCuB.

Pe 17 septembrie, Asociatia pentru Promovarea Filmului Românesc organizeaza, în cadrul Zilelor Bucurestiului, Noaptea Alba a Filmului Românesc. Cele peste 30 de filme autohtone selectate vor fi proiectate între orele 18.00 si 2.00 în Piata "George Enescu", la Uranus 144, pe Terasa Clubului Fabrica, la Noul Cinematograf al Regizorului Român (MtR) si MTR Open Air, precum si la Cinema Patria, Cinema Studio, Sala "Elvira Popescu" si Cinema Eforie.

Astfel, Muzeul Taranului Român (MTR) va gazdui un program special de proiectii intitulat "Maestrii", ce cuprinde titluri intrate în patrimoniul de aur al cinematografiei românesti, precum "Valurile Dunarii" de Liviu Ciulei, "Secvente" de Alexandru Tatos, "O vara de neuitat" de Lucian Pintilie sau "Nunta de Piatra" de Mircea Veroiu si Dan Pita. Cinematograful Patria va deveni în seara zilei de 17 septembrie locul în care va putea fi vizionata o selectie a primelor filme de lungmetraj ale unor regizori români recunoscuti pe plan international, precum "Marfa si banii" de Cristi Puiu sau "A fost sau n-a fost?" de Corneliu Porumboiu. De asemenea, publicul va putea viziona la MtR si Patria cea mai recenta premiera de film românesc, "Marti, dupa Craciun" de Radu Muntean. La Club Fabrica, pasionatii de filme se vor putea bucura de un program maraton de scurtmetraje originale si recompensate la prestigioase festivaluri internationale de film printre care "Colivia" de Adrian Sitaru, "Nunta lui Oli" de Tudor Cristian Jurgiu si "Oxigen" de Adina Pintilie.

În noua locatie open air din Piata "George Enescu", iubitorii genului comedie vor petrece seara în compania unei productii de top precum "Nunta în Basarabia" de Napoleon Helmis, prezentata în avanpremiera.

Nu în ultimul rând, în cadrul evenimentului Noaptea Alba a Filmului Românesc, regizorul Radu Gabrea îsi va prezenta în premiera absoluta în Bucuresti cea mai recenta productie a sa, filmul "Manusile rosii".

Pe 18 septembrie, în Piata Constitutiei, va fi prezentat, de la ora 21.00, concertul "Rock Loves Chopin", ce presupune un "featuring" al celor mai celebre lucrari ale compozitorului într-o interpretare rock, sustinut de Orchestra Stoleczna Estrada din Varsovia. Dupa concerte sustinute la Chicago, Paris, Berlin, Cairo (chiar lânga piramidele din Ghiza) sau la Expozitia Mondiala din Shanghai, "Rock Loves Chopin", proiect care celebreaza împlinirea a 200 de ani de la nasterea pianistului si compozitorului Frederic Chopin, ajunge si la Bucuresti.

Tot pe 18 septembrie, va avea loc cea de-a treia editie a Zilei Chitarelor, la Sala Izvor a Teatrului Bulandra, unde vor sustine un master class si vor concerta uni dintre cei mai renumiti chitaristi ai momentului: Andreas Oberg (colaborator al lui Eros Ramazzoti), Dave Martone (colaborator al lui Joe Satriani, J. Batten si Greg Howe), Jennifer Batten (chitarista lui Michael Jackson), Michael Lee Firkins (unul dintre cei mai valorosi profesori de rock blues de la GIT, Los Angeles), Stuart Hamm (basistul celor mai importanti chitaristi ai lumii, Joe Satriani, Steve Vai si Frank Gambale). Vor deschide concertul Damjan Pejcinoski (câstigatorul concursului editiei trecute), Dragiani (locul 2) si românul Marius Pop (locul 3).

În acceasi zi, vor fi amplasate, în sase locuri din Capitala, instalatii ce redefinesc conceptul de "gradina" în spatiul public, în cadrul proiectului "Arta si Peisaj: Gradini Nomade". Lucrarile, printre care se numara "Tunelul vegetal", de la Gara de Nord, "Agora verde", din Piata Roma, "Gradini celulare", la Institutul Francez, "Seminte nomade" în Piata "Arthur Verona", "Padurea de argint", la Ateneu, si "Pajisti înflorite" în Piata Universitatii, vor ramâne expuse pâna pe 20 septembrie.

De asemnea, între 18 si 22 septembrie, se va desfasura în Capitala Festivalul Culturii Thailandeze, la Muzeul Satului (pe 18 septembrie) si în Parcul Cismigiu (între 19 ?i 22 septembrie). Vizitatorii vor putea degusta mâncaruri, bauturi, deserturi autentice thailandeze. În plus, vor putea asista la demonstratii de gatit, de sculptura în legume si fructe, pictarea mastilor si umbrelelor traditionale, tesutul matasurilor, lacuire, producerea zaharului, dansuri si spectacole de marionete traditionale, box thailandez si arte martiale.

Pe 19 septembrie, grupul italian a capella Neri per Caso va sustine un concert în Piata "George Enescu", de la ora 21.00. Cei sase membri ai grupului masculin, colaboratori ai Studiourilor Disney, au fost recompensati cu sase discuri de platina si numeroase trofee la San Remo.

Lasă un răspuns