Un fotograf american pregateste un proiect artistic care se anunta a fi extrem de spectaculos: va trimite cinci aparate de fotografiat clasice plus un obiectiv si o rola de film catre cinci fotografi din parti diferite ale globului.


Fiecare dintre cei cinci va face o singura fotografie, iar apoi va trimite aparatul mai departe, altor fotografi, care vor expune la randul lor un singur cliseu. In final, toate aparatele se vor intoarce la expeditorul initial, filmele vor fi developate, iar fotografiile prezentate intr-o expozitie.

Proiectul se numeste “Focused” si are ca scop principal readucerea in atentia fotografilor lucrurile care s-au pierdut adesea odata cu trecerea la formatul digital: atentia la detalii, conceperea unui cadru si apasarea declansatorului doar in momentul decisiv. Conform initiatorului proiectului, intr-o lume in care fotografiile sunt facute din ce in ce mai rapid, esenta artei fotografice risca sa fie uitata de multi.

 

Dat fiind ca fiecare fotograf are dreptul sa expuna o singura imagine, vechile principii fotografice vor avea intaietate.
Aparatele trimise vor fi operate integral manual, iar utilizatorii vor avea inclus in pachet si un carnet in care sa noteze orice cred ca este relevant despre momentul in care a fost facuta fotografia.

Sursa: Stylereport

Lasă un răspuns