Cine ar fi crezut că un puşti de doar 26 de ani ar putea să-i ia faţa celebrului Steve Jobs, patronul companiei Apple? Ei bine, acesta a fost depăşit de ascensiunea fulgerătoare a lui Mark Zuckerberg, fondatorul reţelei de socializare Facebook, care într-un an şi-a triplat averea.

Topul celor mai bogaţi 400 de americani, întocmit de Forbes, nu aduce mari surprize în ceea ce priveşte liderul, fiind condus, pentru al 17-lea an consecutiv, tot de Bill Gates, care are acum o valoare estimată de 54 de miliarde de dolari.

Surpriza uriaşă vine din partea tânărului Zuckerberg, fost student al Universităţii Harvard, care a renunţat la studii în urmă cu 5 ani pentru a-şi clădi reţeaua Facebook, ce are în prezent 500 de milioane de membri. Succesul colosal al acesteia i-a adus lui Mark nu mai puţin de cinci miliarde de dolari în ultimul an, triplându-i averea estimată anul trecut la 1,66 miliarde de dolari.

Ascensiunea lui l-a pus în umbră pe mult mai cunoscutul Steve Jobs, fondatorul Apple. Acesta, deşi a lansat gadgeturi peste gadgeturi în ultima perioadă (iPhone 4 sau iPad), tot nu a reuşit măcar să egaleze succesul Facebook, Jobs sporindu- şi averea cu “doar” patru miliarde de dolari, clasându-se pe locul 42, la 7 locuri în urma lui Zuckerberg, locul 35 în topul miliardarilor din SUA.

""

Lasă un răspuns