Filmul „Bohemian Rhapsody” va avea premiera mondială pe Wembley Arena din Londra, parte din acelaşi complex unde Queen a concertat în 1985, scrie News.ro. Bohemian Rhapsody is released in the UK on 24 October, Australia on 1 November and the US on 2 November

Formaţia Queen a fost înfiinţată în 1970, la Londra. Trupa a cunoscut succesul în formula Freddie Mercury (voce, pian, chitară), Brian May (chitară, voce), John Deacon (bas) şi Roger Taylor (tobe, voce). După moartea lui Freddie Mercury, pe 24 noiembrie 1991, la vârsta de 45 de ani, din cauza SIDA, basistul John Deacon a decis să se retragă din muzică, iar Brian May şi Roger Taylor au continuat să cânte solo, dar şi sub numele Queen, cu diferiţi solişti. În perioada 2004 – 2009, vocalistul formaţiei a fost Paul Rodgers. Din 2011, formaţia britanică a început o colaborare cu solistul american Adam Lambert.

Rami Malek, starul din „Mr. Robot”, care a câştigat recent premiul Emmy, a fost ales de producătorii filmului biografic „Bohemian Rhapsody” pentru rolul lui Freddie Mercury, relatează Variety.com.

Imaginea articolului Cine este actorul care-l va juca pe Freddie Mercury în filmul biografic "Bohemian Rhapsody"

Cine este actorul care-l va juca pe Freddie Mercury în filmul biografic „Bohemian Rhapsody”

Cineastul Bryan Singer se află în discuţii pentru a regiza filmul biografic. Singer a confirmat ştirea pe Instagram cu o fotografie a echipei care va lucra la film. Fotografia confirmă şi alegerea lui Rami Malek pentru rolul lui Freddie Mercury.

Anthony McCarten, cunoscut pentru filmul „The Theory of Everything”, a scris scenariul pentru „Bohemian Rhapsody”.

Membrii originali ai formaţiei Queen, Brian May şi colegul său de tupă Roger Taylor, vor fi producătorii muzicali ai filmului.

Malek, în vârstă de 35 de ani, a câştigat recent premiul Emmy pentru cel mai bun actor, după interpretarea sa din seria „Mr. Robot”.

Rami Malek a fost ales după ce Sacha Baron Cohen a decis să renunţe la proiect, deşi fusese distribuit în rolul lui Mercury. Actorul britanic Sacha Baron Cohen a explicat într-un interviu radio acordat lui Howard Stern de ce a renunţat să-l interpreteze pe Freddie Mercury, în 2013. Viziunea lui asupra filmului despre viaţa solistului Queen era în contrast cu perspectiva foştilor membri ai trupei.

Filmul inspirat din viaţa lui Freddie Mercury este un proiect cinematografic ce iscă divergenţe şi potrivnicie, căci biografia starului rock se va desfăşura în împrejurări neconforme adevăratei sale biografii. Producătorii, foştii membri ai trupei Queen, au hotărât să-şi impună perspectiva proprie în turnarea aceste poveşti care ar trebui să urmeze cursul vieţii reale, în opinia actorului Sacha Baron Cohen. Excentricul actor Baron Cohen a fost desemnat de la debutul proiectului din 2010 să-l interpreteze pe Mercury.

În 2016, comediantul britanic a dezvăluit motivele ce l-au determinat să renunţe la rol, după ce nu a reuşit să ajungă la un consens cu muzicienii de la Queen. Sacha Baron Cohen ar fi vrut să evoce viaţa lui Freddie, pe numele său real Farrokh Bulsara, fără tabuuri, autentic şi verosimil. Freddie Mercury a murit la vârsta de 45 de ani după o luptă cu SIDA. Brian May şi Roger Taylor, colegii de trupă ai lui Mercury voiau însă să concentreze povestea transpusă în film în jurul epocii de glorie a cântăreţului, astfel încât pelicula să poată fi destinată audienţei generale.

„Un membru al formaţiei, pe care nu-l voi numi, mi-a spus că filmul este genial pentru că în mijlocul acţiunii se întâmplă ceva formidabil”, şi-a amintit Sacha Baron Cohen referindu-se la una dintre reuniunile de lucru împreună cu muzicienii de la Queen.”Eu am întrebat ce chestie formidabilă se întâmplă în mijlocul acţiunii filmului, iar el mi-a răspuns: «Freddie moare». Umoristul Cohen i-ar fi întrebat, apoi, inocent: „Apoi, ce se întâmplă în continuare?” Muzicianul de la Queen, căruia Baron Cohen nu i-a dezvăluit identitatea, ar fi replicat: „Vedem cum formaţia trece peste această tragedie, indiferent cât de dureros ar părea.”

Sacha Baron Cohen s-a declarat la auzul răspunsului.”Fiţi atenţi, nimeni nu vrea să vadă un film în care personajul principal moare de cancer, care să continue apoi povestea cu formaţia care se pune pe picioare după tragedie”, le-ar fi spus vehement Baron Cohen muzicienilor de la Queen. După puţin timp de la această dispută de opinii, actorul a renunţat la rol.

Actorul Ben Whishaw l-a înlocuit iniţial pe Baron Cohen, însă proiectul pare să-şi menţină o proastă reputaţie. Regizorul Dexter Fletcher, ultimul cineast anunţat care ar fi acceptat să regizeze această peliculă, a abandonat proiectul în 2014. Teoria lui Sacha Baron Cohen este că „Brian May este un muzician fantastic, dar un producător dezastruos.”

About Post Author