Daca vrei sa fii mereu conectat la internet si ai de scris mult, netbook-ul este solutia ideala atunci cand ai la dispozitie un buget redus. Aceste sisteme au evoluat in ultimii ani.

 

 

Netbook-ul sau mini-laptopul este solutia ideala pentru persoanele care nu au un buget mare, dar vor un aparat cu tastatura, cu ajutorul caruia sa scrie usor texte si sa navigheze pe internet. Pretul, de obicei, nu trece de 1.000 de lei.

 

Primul aspect pe care orice utilizator ar trebui sa il ia in calcul atunci cand alege sistemul potrivit este scenariul de utilizare, cum va folosi aparatul zi de zi, considera Mircea Stoicescu, trade maketing manager Sony VAIO Romania.

Solutia ultra-portabila

 

Astfel, daca utilizatorul este tot timpul in miscare, va avea nevoie de un sistem usor, mai compact si cu o autonomie mai indelungata. In schimb, daca il va folosi acasa pentru divertisment, ar trebui sa se orienteze catre un aparat cu o performanta multimedia buna.

 

"Pentru cei care au nevoie de o solutie ultra-portabila la un pret avantajos, foarte utile sunt mini-laptopurile care asigura atat autonomia extinsa de pana la 6,5 ore, cat si dimensiunile compacte necesare", a afirmat Stoicescu.

 

Un astfel de sistem va permite cumparatorului sa redacteze sau editeze documente si fotografii, sa navigheze pe internet si sa vizioneze ultimele filme chiar in format HD, fie direct pe ecran, fie conectandu-l via HDMI la televizorul din sufragerie.

 

O alta recomandare este legata de echiparea software a netbook-ului. In prezent, este tot mai important ca un produs nou sa fie 100% functional si echipat cu tot ce are nevoie.

 

De regula, pe langa sistemul de operare, unele notebook-uri ofera si alte aplicatii, precum cele de editare fotovideo sau pachetul Office Starter pentru o perioada nelimitata de timp.

 

"Acest tip de sistem a aparut in anul 2007 si era echipat cu procesoarele Intel Atom . Era destinat celor care doreau un calculator ieftin de pe care sa poata naviga pe internet", spune si Francisc Kurko, PR Asus Romania.

 

Desi unii producatori au renuntat la netbookuri, exista utilizatori care le prefera in locul tabletelor ieftine.

 

 

ACER M355. Procesor dual-core Intel Atom N570, 1.66 GHz, 1GB de RAM, HDD de 320GB la 5.400 RPM, ecran 10.1 inci, baterie Li Ion cu șase celule, autonomie șase ore
Preț 900-1.000 de lei

 

 

ASUS X101. Procesor single-core N455 la 1.66 GHz, 1GB de RAM, HDD de 250GB la 5.400 RPM, ecran de 10.1 inci, baterie Li Ion cu trei celule, autonomie patru ore
Preț 900 lei

 

 

SONY VAIO YB. Procesor AMD dual-core E-450, ecran de 11.6 inci, 4GB de RAM, HDD de 500GB la 5.400 RPM, placa video integrata Radeon HD 6320, baterie Li Ion cu șase celule, autonomie șase ore, sistem de operare Windows 7
Preț 1.950 lei

 

 

TOSHIBA NB500. Procesor single-core Intel Atom N455 la 1.66 GHz, 1GB de RAM, HDD de 320GB la 5.400 RPM, ecran 10.1 inci, baterie Li Ion cu trei celule, autonomie patru ore
Preț 1.100 lei

 

Sursa: Tech.rol

Lasă un răspuns