Autoritatea Metropolitană de Transport Bucureşti (AMTB) vrea să introducă până la 1 iunie un sistem de tarifare unic pentru călătoriile cu RATB, Metrorex, CFR Călători partea regională şi operatorii de transport privaţi.

 

"O să încercăm să avem tarife unice, un sistem de tarifare unic, care se va aplica tuturor operatorilor de transport public din zona metropolitană.

 

Vorbim aici de operatorii de transport privaţi, de RATB, Metrorex şi de CFR Călători, partea regională", a declarat pentru agenţia MEDIAFAX Adrian Criţ, directorul general al Autorităţii Metropolitane de Transport Bucureşti (AMTB).

 

El a afirmat că strategia la care lucrează AMTB vizează bilete şi abonamente de călătorie combinate pentru toţi operatorii de transport, modalităţile de calcul al preţului integrat şi distribuirea veniturilor rezultate, precum şi integrarea reţelelor de vânzări.

 

Astfel, un posesor de card activ RATB sau Metrorex va putea circula cu toate mijloacele de transport, încărcând diferite tipuri de abonament.

 

Criţ a explicat că pentru integrarea tarifară vor fi implementate două modele. Primul implică un preţ orar pentru călătorii, iar cel de-al doilea presupune introducerea mai multe tipuri de abonament pentru diferiţi operatori.

 

Şeful AMTB a afirmat că sistemul existent va fi upgradat, iar noua variantă ar putea fi implementată în a doua parte a anului viitor.

 

"E posibil să fie 1 iunie, în condiţiile în care strategia de integrare tarifară cred că poate fi pusă pe masa doamnei ministru al Transporturilor până la sfârşitul lunii februarie. Ar mai rămâne câteva luni în care practic să vedem cum funcţionează acest sistem şi să-l testăm", a afirmat Criţ.

 

Sistemul va fi similiar celor din alte capitale europene, dar va ţine cont şi de elementele de la nivel local.

 

Criţ a adăugat că sistemele electronice de plată trebuie introduse şi la operatorii privaţi, pentru a o "transparenţă totală" a veniturilor care ar trebui să meargă la bugetul de stat.

 

 

 Sursa: Bucuresti FM

Lasă un răspuns