Compania canadiană  Research In Motion (RIM) a anunţat cea mai mare lansare de smart-phone-uri din istoria sa, cinci noi modele, potrivit cotidianului Le Monde. Este vorba despre două modele de BlackBerry Bold şi trei modele de BlackBerry Torch.

 

RIM nu a precizat data ieşirii pe piaţă a telefoanelor, dar a declarat că peste 225 de parteneri de distribuţie au început sau terminat certificarea noilor aparate, destinate recuperării terenului pierdut în faţa iPhone-ului.

 

Datele de la sfârşitul lunii arătau că iPhone este mai folosit decât BlackBerry în Statele Unite. În ceea ce priveşte sistemele de exploatare, BlackBerry are 24,7% din piaţă, după Androidul de la Google cu 38,1% şi iOs-ul de la Apple, cu 26,6%.

 

În luna februarie, BlackBerry era pe locul doi, după Android, cu aproape 30 de procente. Totuşi, mai comentează publicaţia franceză, BlckBerry continuă să câştige teren pe pieţele din africa şi din Orientul Mijlociu.

 

Anunţul lansării noilor modele intervine după ce grupul canadian a anunţat suprimarea a două mii de posturi, adică a 11% din efectivul său.

Partida ar putea însă să nu fie câştigată pentru BlackBerry. În toamnă, Apple va lansa iPhone 5, iar producătorii de telefoane cu Android, precum Motorola, vor lansa şi ei noi modele.

Sursa: Realitatea.net

Lasă un răspuns