Cu o suprafata desfasurata de 120.000 de metri patrati, noul sediu al Bibliotecii Nationale din Bucuresti nu va fi doar o biblioteca, ci un fel de orasel multicultural, cu sali pentru expozitii, restaurante si cinematograf.

Cea mai mare suprafata a imobilului va fi ocupata de depozitele de carte, care trebuie sa gazduiasca 12 milioane de volume, reviste, harti etc. De asemenea, intr-un spatiu de rezerva, vor fi depozitate publicatiile ce vor fi achizitionate de Biblioteca Nationala in urmatorii 50 de ani.

Potrivit arhitectului Eliodor Popa, seful de proiect al lucrarii, imobilul are sapte etaje, parter, subsol si patru intrari, iar patiile de recreere se afla la parter si la etajul intai.
“Constructia noului sediu al Bibliotecii Nationale a inceput in 1986 si a fost sistata in 1990. Abia in 2009 a avut loc o licitatie pentru terminarea lucrarilor. Costurile se ridica la 110 milioane de euro. Putem spune ca acest sediu al Bibliotecii Nationale respecta cele mai inalte standarde in domeniu, la nivel mondial”, a declarat arhitectul Eliodor Popa.

Sursa: libertatea.ro

Lasă un răspuns