Site-ul de socializare Facebook a adunat milioane de utilizatori din toată lumea, care îşi postează tot felul de fotografii, scriu despre planurile de vacanţă sau despre artiştii preferaţi. Ei bine, nu este în regulă să pui pe Internet chiar toate informaţiile despre tine, deoarece acestea îţi pot face rău.

Data şi locul naşterii

Încă o informaţie ce nu ar trebui făcută publică, deoarece hoţii pot pune cap la cap detaliile şi vă pot afla codul numeric personal (CNP) şi mai departe să vă ‘afecteze’ viaţa financiară.

Indicii despre parole

Nu postaţi pe Internet detalii din viaţa dumneavoastră care ar putea constitui răspunsurile la întrebările de siguranţă ale conturilor bancare sau de alte tipuri.

Adresa

Nu vă daţi adresa exactă pe site-urile de socializare, pentru că astfel aveţi şanse mai mari să deveniţi o ţintă sigură pentru hoţi.

Când şi cât plecaţi în vacanţă

Nu scrieţi când plecaţi în vacanţă sau cât timp veţi lipsi de acasă, deoarece hoţii vă pot sparge locuinţele fără grijă în tot acest timp. În Marea Britanie şi în Statele Unite, de exemplu, au fost deja raportate o serie de astfel de jafuri, în care spărgătorii şi-au ales victimele pe Facebook. Specialiştii sunt de părere că cel mai sigur este să postaţi fotografii din concediu la întoarcere.

Date despre copii

Nu le scrieţi numele copiilor sub fotografii, nici şcolile la care merg, dacă este cazul. Vă puteţi pune copiii în pericol dacă lăsaţi pe Internet, la vederea tuturor, date despre ei.

Mai mult, să nu faceţi mărturisiri de genul "nu îmi plac şefii / îmi urăsc locul de muncă" deoarece… s-ar putea chiar să aveţi colegi de serviciu sau chiar pe şef în lista de prieteni, iar acest lucru vă poate afecta jobul.

""

Lasă un răspuns