ELEVATION feat. Lucian Ban: “Songs from Afar”

        *******************************************************

      Cu “Songs from Afar”, pianistul naturalizat american Lucian Ban a creat unul dintre acele albume speciale care apar doar arareori.

     Titlul face aluzie la radacinile culturale romanesti ale lui Ban si in special la Transilvania, regiune care este departe (“far”), atat in plan fizic cat si temporal, creand o punte catre cantecele traditionale ale acestei culturi.

     Din fericire, amintiri, nostalgii şi reflexe muzicale din Transilvania natală persistă în memoria sa, Lucian Ban combinand acest trecut cultural stravechi cu multe idiomuri ale limabjului modern al jazzului, creand ceva foarte personal care fara doar si poate comunica conditia umana oricui si tuturor celor care au o inima ce inca le bate in piept.

     Quartetul New York-ez ELEVATION, ii mai prezinta pe saxofonistul Abraham Burton, basistul John Herbert si bateristul Eric McPherson, individualitati muzicale binecunoscute, care impreuna transced intr-o celula creativa unitara ce preia şi dezvoltă în cel mai contemporan mod cu putinţă aceste materiale.

     Pentru o notă de autenticitate remarcabilă, ilustrii muzicieni il invita pe scena Salii Radio din Bucuresti şi pe Gavril Ţărmure, vocea albumului, în două Cântece transilvănene – de nuntă şi de jale.

     Aceasta chimie, aceasta legatura, aceasta profunzime a comunicarii, vor fi evidente de la primele note ale primei piese “Transylvanian Sorrow Song/Cantec de jale transilvan”, unde acordurile tanguitaore de pian vor face punte catre extrem de emotionanta interpretare a lui Gavril Tarmure.

     Nu intamplator congratulat – in premiera pentru un artist roman – cu cinci stele din partea ultracunoscutei reviste de Jazz – DownBeat Magazine, “Songs From Afar” este un triumf al comunicarii emotionale si muzicale si nu trebuie ratat sub nici o forma.

     Evenimentul ELEVATION feat. Lucian Ban: “Songs from Afar” face parte din seria de concerte Jazz Syndicate Live Sessions, unde anul acesta vor mai concerta:

  * JACK DeJOHNETTE TRIO feat. RAVI COLTRANE – 03 Noiembrie, Sala Radio

Program Concertul ELEVATION feat. Lucian Ban: “Songs from Afar” va avea loc pe 11 Octombrie, orele 20:00 la Sala Radio din București.

     Accesul în sală se face începând cu orele 19:30.

     Nu este permis accesul cu camere foto profesionale. Filmatul este interzis pe toată durata concertului.


      

About Post Author

Lasă un răspuns