International Federation of the Phonographic Industry (IFPI), organizaţia care reprezintă industria muzicală la nivel mondial, l-a desemnat pe Drake cel mai bine vândut artist din lume în 2018, potrivit Billboard.

Rapperul este singurul care a primit acest titlu de mai multe ori.

„Drake a avut un an incredibil, în care a doborât recorduri”, a spus Frances Moore, CEO al IFPI. „Faptul că Drake a câştigat acest titlu pentru a doua oară este dovada farmecului său şi a abilităţii de a fi în legătură cu fanii”.

Aceasta este una dintre numeroasele distincţii primite de Drake în ultima perioadă.

Rapperul a câştigat în urmă cu două săptămâni un premiu Grammy pentru piesa „God’s Plan”, iar mixtape-ul „So Far Gone” a debutat pe locul al cincilea în Billboard 200, reprezentând al zecelea material al său care a ajuns între primele zece în clasamentul american al albumelor.

Clasamentul „Global Recording Artist of the Year” al IFPI este bazat pe vânzările albumelor în mediul online, dar şi pe vânzările copiilor fizice, pe accesările din platformele de streaming şi descărcări.

Topul ia în calcul întreaga muzică a unui artist, nu doar un album sau o piesă.

Drake a mai fost desemnat cel mai bine vândut artist pentru anul 2016.

Ed Sheeran a fost numit pentru 2017, Adele, pentru 2015, Taylor Swift, pentru 2014, şi One Direction, pentru 2013.

În clasamentul întocmit pentru 2018, Drake este urmat de BTS, Ed Sheeran, Post Malone, Eminem, Queen, Imagine Dragons, Ariana Grande, Lady Gaga şi Bruno Mars.

About Post Author

Lasă un răspuns