""

CircumstanÅ£ele obscure în care a murit Michael Jackson continuă să alimenteze, la doi ani de la dispariÅ£ia starului, numeroase teorii referitoare la existenÅ£a unui complot, "bătălii" în justiÅ£ie, dar ÅŸi o veritabilă industrie care a generat încasări de multe milioane de dolari, relatează AFP.

CircumstanÅ£ele obscure în care a murit Michael Jackson continuă să alimenteze, la doi ani de la dispariÅ£ia starului, numeroase teorii referitoare la existenÅ£a unui complot, "bătălii" în justiÅ£ie, dar ÅŸi o veritabilă industrie care a generat încasări de multe milioane de dolari, relatează AFP.

Fanii vor comemora moartea cântăreÅ£ului american, decedat pe 25 iunie 2009, depunând buchete de flori în faÅ£a reÅŸedinÅ£ei din Los Angeles în care a locuit artistul.
""

""

Cei doi ani care au trecut de la moartea sa nu au reuÅŸit să ridice vălul de mister din jurul dispariÅ£iei cântăreÅ£ului, care a declanÅŸat în lumea întreagă o emoÅ£ie puternică ÅŸi numeroase fantasme.

Mai întâi, pentru că procesul medicului personal al megastarului a acumulat întârzieri destul de importante. După numeroase audieri, procesul care trebuia să aibă loc în luna mai a fost în cele din urmă amânat pentru luna septembrie. Conrad Murray este acuzat de omor involuntar pentru că i-a administrat starului anestezicul propofol, considerat cauza decesului.

AvocaÅ£ii lui Murray, aflaÅ£i la originea acestei amânări, vor pleda teza sinuciderii. Medicul american a recunoscut că i-a adminstrat starului acest medicament, însă a precizat că a făcut acest lucru la cererea expresă a cântăreÅ£ului, care folosea propofolul pe post de somnifer.

Apărarea pretinde că va prezenta în justiÅ£ie dovada faptului că Michael Jackson ÅŸi-a injectat singur o doză masivă de propofol, profitând de ieÅŸirea din cameră a medicului său. Unul dintre avocaÅ£ii lui Murray a declarat că datoriile uriaÅŸe ale megastarului, estimate la 500 de milioane de dolari, l-ar fi determinat pe Jackson să se sinucidă.

Eroare medicală? Neglijenţă? Sinucidere? La Toya, sora cântăreÅ£ului, cunoscută pentru excentricităţile ei, înclină spre ipoteza crimei. Într-o carte publicată în Statele Unite în urmă cu câteva zile, cântăreaÅ£a declară că medicul Murray este "doar un Å£ap ispăşitor".

"E puÅ£in cam prea facil să punem totul pe seama lui", a declarat La Toya în cadrul campaniei de promovare a cărÅ£ii ei, "Starting Over". "Ancheta trebuie să meargă mai departe de cazul medicului Murray. Multe persoane sunt implicate în acest deces. Fratele meu mi-a vorbit despre acest lucru", a adăugat cântăreaÅ£a, cultivând un gust evident pentru enigme.

Indiferent de ceea ce s-a petrecut pe 25 iunie 2009, de la moartea sa, starul american generează venituri colosale, de multe milioane de dolari, prin vânzări de discuri, DVD-uri ÅŸi produse derivate.

Administratorii averii lui Michael Jackson, pe care megastarul i-a desemnat el însuÅŸi în testamentul său, au ÅŸtiut cum să facă să devină profitabil imperiul cântăreÅ£ului, lansând în decembrie 2010 albumul "Michael", primul dintr-o lungă serie postumă, alcătuit pe baza unor înregistrări inedite.

Lansările de produse par să nu se mai termine: un joc video ce poartă marca "Jackson", un spectacol pus în scenă de compania Cirque du Soleil, un parfum, un show permanent programat în curând la Las Vegas ÅŸi chiar o nouă expoziÅ£ie la Muzeul Madame Tussauds din Hollywood, vernisată în prezenÅ£a lui Jermaine Jackson, unul din fraÅ£ii starului.

Imaginea cântăreÅ£ului s-a ameliorat la rândul ei considerabil după moartea sa, în parte graÅ£ie unui film documentar despre ultimul său turneu, intitulat "This Is It", în care megastarul apare ca un muzician ÅŸi dansator extrem de preocupat de arta lui, ÅŸi nu ca o un personaj caricatural ÅŸi excentric la care a fost redus de excesele ÅŸi scandalurile din ultimii săi ani de viaţă.

Michael Jackson a murit pe 25 iunie 2009, la Los Angeles, la vârsta de 50 de ani, în urma unui stop cardiac cauzat de o supradoză de medicamente.

În perioada 1 octombrie 2009 – 1 octombrie 2010, cântăreÅ£ul american a generat venituri de 275 de milioane de dolari, ocupând prima poziÅ£ie în topul celor mai bogate celebrităţi care nu mai sunt în viaţă, alcătuit anul acesta de revista Forbes.

 

 

Please follow and like us:
error

Lasă un răspuns