Documentarul „A Head Full of Dreams” despre trupa Coldplay, regizat de Mat Whitecross, a generat încasări de peste 3,5 milioane de dolari într-o singură zi, potrivit Variety.

Peste 300.000 de bilete au fost vândute pentru proiecţiile din 14 noiembrie ale acestui film în 2.650 de săli de cinema din peste 70 de ţări. A ocupat primul loc în Olanda, locul al doilea în Marea Britanie, Australia şi Italia şi locul al cincilea în Statele Unite.

Lansarea a fost făcută în colaborare cu echipa de management a Coldplay de la Warner Music, Parlophone şi Dave Holmes Management.

Documentarul cuprinde imagini din concertele turneului mondial „A Head Full of Dreams”, din culise, dar şi materiale de arhivă, strânse în decursul a 20 de ani.

Managerul Coldplay, Dave Holmes, a transmis: „Fani Coldplay din toată lumea au mers la cinema pentru a vedea filmul, iar reacţia lor a fost incredibilă”.

Turneul „A Head Full of Dreams” al trupei Coldplay, încheiat în noiembrie 2017, a generat încasări de peste 520 de milioane de dolari din vânzarea de bilete şi a ocupat locul al treilea în topul celor mai profitabile turnee din toate timpurile. Seria a cuprins 114 show-uri, la care au participat aproximativ 5,4 milioane de persoane.

Coldplay, înfiinţată în 1996, este una dintre cele mai de succes trupe ale noului mileniu şi este compusă din Chris Martin, Jon Buckland, Guy Berryman şi Will Champion. Grupul britanic a lansat şapte albume de studio, care au fost vândute în peste 80 de milioane de copii pe plan mondial. Formaţia a câştigat numeroase premii, între care se numără şi şapte trofee Grammy.

About Post Author

Lasă un răspuns