A mai ramas doar o saptamana pana la cel mai prestigios concert al sezonului: chiar in seara de Ajun, vocea cristalina a sopranei de renume mondial DIVNA LJUBOJEVIĆ va vesti Nasterea Domnului, pe scena Ateneului Roman.

Asemenea glasului unui inger din inaltul cerului, vocea DIVNEI va trece dincolo de timp si spatiu pentru a atinge si inalta sufletele prin iubire, intr-un eveniment de o profunda serenitate si semnificatie spirituala, programat chiar in sfanta seara de Ajun, incepand cu ora 18.00.

Programul serii va fi intregit de recitalul Parintelui Cristian Pomohaci, care va incalzi inimile spectatorilor cu vechi pricesne si cantari religioase, pline de har, smerenie si sincera bucurie.

Alaturi de corul MELODI, pe care l-a fondat in 1991 si care va fi prezent, ca invitat special in cadrul concertului din 24 decembrie, DIVNA a sustinut reprezentatii si a fost aclamata la scena deschisa, in lumea intreaga.

DIVNA este cunoscuta si apreciata in la nivel mondial pentru abordarea muzicala de o puritate desavarsita, pentru claritatea tonalitatii si pentru coloratura vocala iesita din comun.  

DIVNA LJUBOJEVIĆ si-a inceput pregatire in domeniul muzical la manastirea Vavedenje din Belgrad, la varsta de 10 ani si a mostenit dragostea pentru muzica sacra bizantina de la calugaritele de origine rusa, care si-au dedicate viata conservarii acestei traditii culturale. Supranumita si vocea ingerilor, DIVNA este un simbol al Serbiei, tara in care a cunoscut consacrarea in postura de solist, dirijor si pedagog, iar ca soprana este apreciata la nivel mondial.
 

Cariera DIVNEI este presarata cu elemente notabile: nascuta in 1970, DIVNA s-a lasat de mica furata de tainele muziicii sarbesti, rusesti si original bizantine. Si-a desavarsit pregatirea la Colegiului de Muzica Mokranjac din Belgrad, devenind apoi licentiat al Academiei de Muzica din Novi Sad. A dirijat, inca de la varsta de 18 ani, Corul Mokranjac din Belgrad si s-a remarcat in postura de cel mai tanar dirijor al Primei Societati Corale – formatiunea corala cu cea mai indelungata istorie din spatiul sarbesc.

 
Calitatile vocale deosebite ii permit DIVNEI sa isi asume postura de solist, atat in piese bisericesti cat si in pasaje de opera. Iar nu in ultimul rand, artista se remarca si ca pedagog, predand solfegiu si cantare corala in cadrul Academiei de Muzica Amilly din Franta, Olanda si Marea Britanie.

Pentru concertul din 24 decembrie sunt in vanzare urmatoarele categorii de bilete:

Categoria 1 – 250 lei
Categoria 2 – 200 lei

Biletele se gasesc in magazinul Biletoo din Unirea Shopping Center (parter), magazinele Flanco, Librariile Adevarul si Eminescu, la Palatul National al Copiilor, in oficiile Postei Romane, in magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro, in magazinele Germanos si Diverta, si online pe www.biletoo.ro, www.blt.ro, www.bilet.ro, www.bilete.ro,  si www.myticket.ro

About Post Author

Lasă un răspuns