Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) nu recunoaşte în tarife unele investiţii derulate de distribuitorii de energie, astfel că acţionarii acestor companii "aproape că vin cu bani de acasă" pentru finanţarea proiectelor."Sumele acumulate sunt atât de mari că investiţiile solicitate nu numai că nu sunt remunerate, dar aproape că acţionarii vin cu bani de acasă pentru investiţii", a declarat miercuri directorul de afaceri corporative din CEZ România, Adrian Borotea, într-o conferinţă de presă.

Borotea a adăugat că grupul CEZ are de recuperat de la ANRE suma de 500 milioane lei pentru investiţiile pe care le-a făcut în reţeaua de distribuţie, dar pe care Autoritatea nu le-a recunoscut în tarife.

"Sperăm ca aceste costuri să fie incluse în tarife, dar noi propunem să fie incluse în tarife pe o perioadă de cinci ani, având în vedere şi suportabilitatea consumatorilor. Această bulă trebuie decomprimată", a adăugat Borotea.

 

Cititi mai multe pe : http://www.mediafax.ro/economic/director-cez-actionarii-aproape-ca-vin-cu-bani-de-acasa-din-cauza-ca-anre-nu-recunoaste-unele-investitii-10186308

Sursa : http://www.mediafax.ro

 

 

About Post Author

Lasă un răspuns